Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Теорията за всичкото.
montanar:
Хубаво .... - ефир та ефир .....
Но има едни други въпроси.......
Какво ни дава тази концепция - чисто в практически аспект какво би се променило?
Света ли - реалността ли - методите на изчисления ли ....... ?
Получиените резултати спрямо реалните такива ли?
Какво би било реалното приложение на тая хипотеза?
За пример ще дам теорията на относителността - която има камара практически доказателства и най вече практически приложения.....
Кое от ефирните дъра-бъра ни би дало реално приложение с реален практически ефект?
Дали скоростта на светлината ще се промени - или константата на Планк - или закона на Ом - изи ЗЗЕ или ЗЗИ ......?!
Дали ако приемем тоя ефир ш се появи така бленованото СЕ?
Къде е практическият аспект на концепцията? Кое го оправдава?
Дали само обърканите и неграмотни мозъци или и нещо друго?
Дали ще заработи Капана или ще заработи невероятния магнитен мотор на Иван_БГ или Архимедовия движител на бат Ванко некоя друга шантава приумица де се върти тук?
А който се опитва да боядиса пространството или вакуума като ефир - Моля! Да заповяда! Ефир да е - но какво би променило това?!
ndm:
Айдее, използва момента че по това време на КПП-та не четат декларациите/Отговор #50 и развихри коня. Пак ти повтарям, тез дето ги разиграваш(ти ги знаеш кои са) докопат ли те, ако ще и на хелзинския комитет да СЕ молиш да ти помогнат няма да та огрее.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 25, 2020, 08:47:41 pm ---когато пускаш такива препратки давай и какво е твоето тълкувание на документа. Или в най лошият случай превод - когато не разбираш какво се казва там.
--- Край на цитат ---
Моята интерпретация (след едно прочитане) е точно в контекста на предишните ми коментари по други теми, в смисъл че на основно ниво, процесите представяни във флуидната динамика и особено вихровите структури са фундаментални блокове чиято динамика е еквивалентна на електродинамичната. По конкретно е интересно как се използва теорията на възлите на Келвин ( която се засяга, като избирателен курс, само във Ph.D. програмите по математика ) за моделиране на магнетостатичното равновесие представено като баланс между силата на Лоренц и градиента на налягане. Друг особен момент е тезата че хомогенно турбулентно движение във проводим флуид, на макро равнище, винаги води до спонтанно развитие на магнитно поле. За мен също беше особено интересно как над определено Магнитно Число на Рейнолд ( понеже не бях чувал преди за него ) магнитното поле нараства спонтанно до определена степен където нарастването му се контрира силата на Лоренц, която в един момент става достатъчно силна за да влияе върху турболенцията, и по такъв начин да се получи динамичен баланс.
Относно превода, в крайна сметка аз най-малко посочвам публикации които поддържат определена теза която от дълго време изказвам във различни коментари във форума. Човек с познания по езика, и някакво разбиране на научния жаргон и формулировки, след няколко прочитания ще разбере какви са основните постулати. При липса на такива познания и отявлен интерес предполагам че всеки може да копира съдържанието на определени пасажи и да ги пусне на Google за превод. Винаги съм казвал че трябва да се четат нещата (по-възможност) в оригинал, моя или която и да е друга интерпретация ще бъде предполагаемо непълна. Не случайно многократно съм споменавал, че Максуел е бил абсолютно неразбран в продължение на 30 години след публикуване на неговата теория (като разбира се публикуването и с Кватариони формулировки не е помогнало), и е трябвало да дойде Хевисайд за да я представи във векторната форма в която по настоящем е приета и широко позната.
VITAN:
--- Цитат на: montanar в Април 26, 2020, 01:03:14 am ---За пример ще дам теорията на относителността - която има камара практически доказателства и най вече практически приложения.....
--- Край на цитат ---
Превод в ефир моля.
Защото GPS, Глонасс, Бейдоу, Галилео и въобще спътниците се смятат и си летят по законите на класическата динамика.
Никак не ми се спори за нищо, но тук ми стана любопитно.
montanar:
VITAN е летят си :)
Ама не става въпрос за това - продължавай да любопитстваш де се ползват тия положения ;) тукувиж разбереш.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия