Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Теорията за всичкото.
Аtos:
Пиша специално за Радико и БатВанко...
Никъде не съм писал или твърдял, че гравитацията е следствие от изкривено пространство!
Никъде дори не съм и споменавал някаква връзка между двете неща!
Моля, четете внимателно и без лични интерпретации от типа "Какво е искал да каже поетът" ;D
Той каквото е искал - казал го е ;)
Просто дадох пример за изкривено пространство и какво бихме (или изобщо не бихме) възприели, ако е изкривено.
Относно гравитацията... писали сме мнооого по въпроса в различни теми, достатъчно ясно съм изразявал личните си схващания.
Радико:
Атос ти може да имаш друго мнение, по точно знам, че имаш друго мнение, но такова е мнението на поддръжниците на стандартния модел.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: atos в Април 25, 2020, 09:33:35 pm ---Никъде не съм писал или твърдял, че гравитацията е следствие от изкривено пространство!
--- Край на цитат ---
Аз също не съм споменал такова нещо, дори точно обратното:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 25, 2020, 08:47:41 pm ---atos, значи гравитацията изкривява пространството, а то от своя страна изкривява траекторията на фотона.
--- Край на цитат ---
Но целият ми пост се заключаваше в следният въпрос:
При положение че има въведено понятието "етер", чиито свойства не знаем, защо да го заместваме с друго понятие "пространство" при положение че и неговите свойства не знаем?
VITAN:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 25, 2020, 10:23:57 pm ---При положение че има въведено понятието "етер", чиито свойства не знаем, защо да го заместваме с друго понятие "пространство" при положение че и неговите свойства не знаем?
--- Край на цитат ---
Защото на едни им е удобно тъй, на други инак.
И от мен въпрос към всички:
Навремето четох за около 3 месеца трудът на prof. K. Meyl, Scalar waves -
там имаше много стройна теория с доказателствен материал за етера.
Някой спомня ли си 2 грама от нещата, които писах?
MTM:
Bat_Vanko и Радико са прави. Подкрепям мнението им. Ефир е нещото, де Физиката на нащо време, не може да даде отговор. Ако приеме, че е така, те са го казали преди 80г.Ако каже не, пак не става, защото отговора е Ефира..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия