Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водородна продукция чрез електролиза със ултра-късо пулсиращо захранване

<< < (7/17) > >>

jantar:
rebel ще ми обясниш ли как ще заредиш дросела с енергия по твоите схемички?

ppankov:

--- Цитат на: jantar в Юни 04, 2009, 08:30:09 am ---rebel ще ми обясниш ли как ще заредиш дросела с енергия по твоите схемички?

--- Край на цитат ---

Подобни ключове "клатят" ТХО в телевизори и монитори. Диода се монтира с цел, предпазване на прехода колектор-емитер, обикновено е лавинен - високоволтов, при положителна полувълна остава запушен, при отрицателна полувълна се отпушва за няколко нано или пико секунди (доказано е и за повече).
Дросели не се слагат във тази верига, но в случая импровизирах от изявлението на mi68 - да се ползва параметричен дросел, по време на отрицателния полупериод.
При съществуване на отрицателен полупериод, то дросела и от двете схеми ще се зареди, от протеклия отрицателен ток през него.

jantar:
Не ми е ясно как ще подаде обратен импулс ако няма индуктивна връзка с основната :)

mi68:
Първата идея е да се свърже серийно дросел м/у крайният транзистор и електролизера.Идеята е да се образува трептящт кръг с малък качествен фактор и индуктивността да даде обратното напрежение(колебателно звено).Последователната с-ма е нискочестотна и хубаво е да се ползва паралелната с-ма паралелно се включва на електролизера дросел(може спирални електроди,бобинни;ИН,ЯН)Получената трептяща с-ма има и резонансна честота и може да се отцели от външния генератор(електролизера се разглежда като явен капацитет).Ако се ползват правоъгълни инпулси при 2пъти по висока честота се получава параметричен резонанс.Ако не можем да я достигнем трябва да е моно ф-ция както при Стенли Мар(тесловски технологий).

ppankov:
Абе mi68 така кажи бе човек, аз се пребих от импровизации  :P

jantar, дросела ще се зареди толкова, колкото е обратния колекторен ток и колкото обратния пробивен ток на диода - нищожно ниска стойност. (колкото и да е невероятно се случва)
Откъде ще дойде обратния ток?  Инертност на товара особено ако е индуктивен - траф или тхо.

Хайде стига съм импровизирал, mi68 това ли имаш в предвид последно?
Индуктивен товар?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия