Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водородна продукция чрез електролиза със ултра-късо пулсиращо захранване

<< < (6/17) > >>

момчо:
Strashimir

няма да е нужно да има Отрицателен импулс. генератора на импулси може да си работи с дадена честота ( това което може да е и "резонанстната" честота на водата) и на изхода му да има CMOS схема "брояч" който да управлява смяната на електродите.. и след това да се рестартира, и пак от начало ... 5 +/-  ,  1 -/+ . мисля че ще е по-просто за изпълнение. само концепция..

имам готов за побликуване материал който мисля че ще е интересен на вниманието на форума.

до края на деня ще го побликувам.  :)

mi68:
Още по-просто е да се използва малък регулируем дросел с обратен диод на ключовия транзистор и самоиндукцията ще дава отрицателен инпулс на електродите това ще увеличи скороста на излитане но при пулсиращ ток 50 Хц(грец) напрежението е нула и газа ще излети(разгледай патента на Юл Браун).

момчо:
ето и обещаният материал.. т.е. това е един калкулатор..който го спретнах набързо.

става дума за колко въздух консумира един 4 цилиндров 1.4 литра двигател.
според мен ако извеснто количесвтото на въздух с което разполагаме, може да се определи колко водород ще ни е необходим. така поне се определя някаква отправна точка в цялата тази инициатива. колко водорд ни трябва? - 5 литра на минута, 10 , 15, нека да направим такъв електролизер. ако не стигат 15- литра поне ще имаме база върху която да се експериментира за подобряване на продукцията.

другата седмица събирам новата схема. използвал съм Японската от поста ми.. за онсова.
надявам се да е един .. ползотворен опит.

лека вечер. не спирайте.

ppankov:

--- Цитат на: mi68 в Юни 03, 2009, 06:17:03 pm ---Още по-просто е да се използва малък регулируем дросел с обратен диод на ключовия транзистор и самоиндукцията ще дава отрицателен инпулс на електродите това ще увеличи скороста на излитане ...

--- Край на цитат ---

За нещо такова ли говориш?
Групата L1 и D1 прави точно това.

ppankov:

--- Цитат на: rebel в Юни 04, 2009, 01:35:40 am ---
--- Цитат на: mi68 в Юни 03, 2009, 06:17:03 pm ---Още по-просто е да се използва малък регулируем дросел с обратен диод на ключовия транзистор и самоиндукцията ще дава отрицателен инпулс на електродите това ще увеличи скороста на излитане ...

--- Край на цитат ---

За нещо такова ли говориш?
Групата L1 и D1 прави точно това.

--- Край на цитат ---

Или това..? :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия