Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Ефир, Вакуум, Пространство
montanar:
--- Цитат ---Как ще обясниш взаимодействието между два заряда чрез самите тях, няма как, ако знаеш как,
--- Край на цитат ---
Основно начините доколкото знам са два - кинетичен или чрез поле.
--- Цитат ---А за това че пределът в скоростта на движение, се определя от пустото пространство, на мен не ми е известно, а ти ако знаеш , кажи го, не само с недомлъвки да караш.
--- Край на цитат ---
Скоростта на движение не се определя от пустото пространство а от:
--- Цитат ---поради причината наречена скорост на квантовия електронен скок. (мисля че термина е верен но не съм сигурен) обяснено на прост език скороста с която електрона си мени орбитата и може да роди фотон. а за да си смени орбитата му е енергия за пробив..... общо взето сложнотия.....
--- Край на цитат ---
Запиознай се по-подробно с причината защо скоростта на светлината е такава каквато е и защо не се променя.
montanar:
Друга тема за размисъл:
Имаме ефирната субстанция...
Имаме частица която излъчва енергия да речем еднократно само в един вектор(посока)
Какво би се случило в ефира и какво би се случило в физически вакуум.
В физическият вакуум частицата полита (ако не е закрепена от поле или ражда друга частижца със собствената си енергия или резонира докато достигне прага да роди частица(говорим за във вакум))
В ефира идея си нямам ама би станало мазало - от интерференция и прочее вълнови процеси де се наблюдават в вълнопренасящи среди.
Радико:
--- Цитат --- Запиознай се по-подробно с причината защо скоростта на светлината е такава каквато е и защо не се променя.
--- Край на цитат ---
Ами защото е вълна в определена медия, демек среда. Всяка вълна има определена константна скорост. Зависеща от характера на медията. От тук трябва да започнеш другото написано от теб е като риторика върху въпроса: Колко ангели могат да се съберат на върха на игла.
montanar:
Само че математиката на енергиите нужни за образуване на фотон говори други неща - и средата на разпространение изобщо не е фактор определящ тази скорост.
Казано на прост език квантовият скок има скоростта на светлината и в последствие скоростта остава същата - тоест среда за разпространение няма.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Януари 23, 2020, 09:48:07 pm ---Само че математиката на енергиите нужни за образуване на фотон говори други неща - и средата на разпространение изобщо не е фактор определящ тази скорост.
Казано на прост език квантовият скок има скоростта на светлината и в последствие скоростта остава същата - тоест среда за разпространение няма.
--- Край на цитат ---
Това казаното на прост език можеш ли да го докажеш така, че да издържи изискванията за доказване които поставяш пред мойте хипотези. Това твое твърдение според твойте критерии е пълна глупост.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия