Начало > Новини от света на технологиите
2800 мили с автономен камион през САЩ.
ventsy74:
Гадове ше ни оставят без работа.
EDM electronics:
А аз пък само дебна някоя фирма да пусне такива коли-роботи по улиците и да я фалирам набързо, като "Вълкът от Уолтстрийт", че да пратя собствениците им на гурбет в Германия - на хубавото. ;D Няма как, такава ми е работа и такива са ми задълженията на агент на тайните служби и извънземните - трябва да си оправдавам заРплатата. ;)
ventsy74:
В България не знам дали ,ще дочакаш да чуеш за такава бг фирма.
В любимата на Радико ,Германия вече са факт камиони без шофьор.
4 сиви актрос-а карат между Нюремберг и Мюнхен.Но дочух ,че далаверата им излизала много скъпо и май няма да доживеем масова роботизация.
juliang:
Камионите не са без шофьор. Могат да карат сами, но водача присъства в кабината. А при условие, че ще плащаш заплата на водача, не виждам смисъл той да не управлява.
Засега единствения камион който почти покрива ниво 4 на автономност (от 0 до 4 са, потърсете в нета) е Вера на Волво. Той дори е допуснат да се движи в участък от обществен път, по който вървят всички други коли. Превозва контейнери от пристанището в Гьотеборг до един логистичен център, намиращ се наблизо и обратно. Скоростта му е ограничена до 40 км/ч и все пак е под контрола на диспечерската кула на пристанището и може да бъде взет "на ръчно управление" при нужда.
Радико:
--- Цитат --- Камионите не са без шофьор. Могат да карат сами, но водача присъства в кабината. А при условие, че ще плащаш заплата на водача, не виждам смисъл той да не управлява.
--- Край на цитат ---
Какво сложно има за виждане та не го виждаш. Какъв е смисъла инструктора да се вози в колата вместо да кара той. Нали е по добър шофьор от курсиста. Аналогично е.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия