Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Помощ за генератор

<< < (5/8) > >>

Chokoch:
хакер тази схема за доста работи може да се ползва, но не и за целта на Венци.
На него му трябва качествено изменение на коеф. на запълване за което мисля вече се е ориентирал.

Михаил Кузмов:
Имах в предвид всяко ключово захранване а не генератор! Пукането като пукаканки, може да означава няколко неща! Имаш по различни причини едновремнно отпушване на два MOSFETа. Или не превкл. в нулата когато товара резонира прекалено дълго (индуктивен например). Или обратен импулс е по голям от допустимото обратно на транзистора. Допускам че нямаш осцилоскоп и работиш на сляпо.  В такъв случай трябва да се довериш на готова изпитана схема а не да налучкваш. Просто намери нещо подобно което те устройва, макар и не съвсем и го направи. После внасяш свои изменения, и виждаш какво се случва.
По принцип разработчиците на IR внасят мъртво време в драйверите, което може да се види в data sheet. Ако то е недостатъчно при резониращ товар има DT (design types) където дават съвети как да се постъпи при проблеми. Там обаче има осцилиграми и липсата на осцилископ се явява сериозна пречка.
IR2153 е с вграден генератор с възможност да се регулира честотата но не и коеф. на запълване. Фиксиран е на 50%.
Относно Капанадзе се консултирай с Мито Купона.

ventsy74:
Мишо
Направил съм 4 бройки генератори по схемата дето я постна Танас ,работят си прекрасно но честотата е в малък диапазон.Даже на този дето постнах снимка е със няколко кондензатора определящи честотата,навързани на галентен превключвател.Но пак не ми допада нещо.Другият е  с тия прецизните потенциометри,дето се връткат с финна отверка.Но чак такива дебели нерви нямам.Затова съм подхванал този проект.Виждаш на екранчето ,каква е честотата и запълването.Чиста работа.
Инак, Мито Купона го чета с интерес,но не е много активен.Много от опитите който описва съм ги правил и аз но засега само пукотевица ,искри,и разходи.

MTM:
ventsy74 от това, няма да получиш СЕ. Ако е за друга цел, добре.

ventsy74:
Странно МТМ
Звучиш така все едно си го направил.
И за други цели ще е.
Идей колкото искаш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия