Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Помощ за генератор
Tanas:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 27, 2019, 08:39:50 pm ---.. ти как разбра какво иска Венци.... и как докарва мътрвото време, за мен е пълна мъгла.... не трябва да променяш честотата по време на работа на устройството...
--- Край на цитат ---
Ние работещите СЕ-ешници се надушваме от далече ;D, а за времето и честотата мисля са лаишки въпроси.
Честотата се бара САМО при настройка при понижена мощност, след това се заковава и т.н.
Разбира се и с драйв-трафче става, ама вероятността да осереш пейзажа е голяма ;), спец. драйвера си е драйвер измислен точно за това - да не си усложняваме живота. :)
ventsy74, ако искаш дай друг мейл който не води към форума, понеже тук на лични не може да се прикачва и т.н.
ventsy74:
Мисля ,че намерих по просто и евтино решение..
https://youtu.be/8Ysg7qPdM_c
На местата на светодиодите ако се сложат оптрони и със тях да се докарва
Low side,high side. Как мислите дали би станало?
Танасе, намотах и трафче ,цял ден ми отне.Разбира се счупих и ферита,ма ще го сменя.
IR2184 вече лети към БГ.
Бат Ванко,нека да подкарам на 2 транзистора и по натам ще мисля и за фул бридж, както писах на Мишо лайк съм,има бая да уча още.
Михаил Кузмов:
Придържам се само към чиповете които споменаваш. Щом си се спрял на IR2184 ти препоръчвам да клатиш силов halfbridge с кондензатори. Не както е дадена в data sheet. Тогава ще получиш правоъгълно променливо с размах 1/2 амплитуда на захранващото на бриджа. Това е имитация на fullbridge която работи безупречно. На средната точка на кондензаторите и общата точка (сорс на горен и дрейн на долен) на транзисторите ще получиш променливото. Там можеш да вържеш трансформатор или грец или друг товар, според нуждите. Също в тази верига се поставя LC филтър за да работи схемата в режим ZVS. Важно е да знаеш че коефициента на запълване на наличният ти генератор трябва да бъде 50%. Ако регулираш силовото входно напрежение ще получиш регулируема амплитуда между средните точки. Така няма да имаш никакви проблеми.
Ако успееш от всички акъли да извадиш това което най те устройва ще успееш. Та така! Още не си уточнил какво целиш на финала! Защото запомни важно е! Тези устройства не се правят за универсални цели. Всяка разработка се прави за конкретно приложение, защото всяко следващо бъзикане, може да я извади от режим, и това обикновено струва цената на мощните ключове!!
ventsy74:
Така вече тонът ти ми харесва.
Да ,от многото опити разбрах ,че всеки генератор си е предназначен за точно определена цел.Струваше си жертвите де.
Целта на този проект все пак и нещо универсално.Затова и транзисторите не ги запоявам на платката а ги монтирам на конектори.:::)пукат като (пуканки).
На изхода ,в повечето случай ще е или бобина или тхо.Занимавам си изцяло с Капанадзе.
xakep:
Ето още една проста схемичка, която ползвам. Клати си без проблем 8 хексфети IRFBA1405P (по 4 на рамо в паралел).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия