Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Помощ за генератор

<< < (3/8) > >>

Tanas:
ventsy74, ти си решаваш.
Компактността я има и зависи от мощността и охлаждането, а за да виждаш честотата - има различни начини, също така и спектъра може да има дори повече от щуката.  :)

За това което си замислил и гледам правиш - ще са ти необходими не повече от 100-150 W, така, че може спокойно да импровизираш с елм. база.  ;)

пп. Извинявам се! горе съм прикачил нередактираната версия! ценерите не са за 6,2!

Михаил Кузмов:
Tanase, ти как разбра какво иска Венци, след като той самият не е разбрал какво иска? TC4420 е не инвертиращ драйвер. Как с два такива клати half bridge, и как докарва мътрвото време, за мен е пълна мъгла! Освен да лъже че е лаик, а в същност е виртуоз!
Освен това драги ми Венци, не трябва да променяш честотата по време на работа на устройството, защото в някой миг мъртвото време ще отиде на кино, и двата мощни транзистора ще се засрещнат отпушени, демек ще дадат на късо захранването и бум бум!!! Ама аз повече не се бъркам!

ventsy74:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 27, 2019, 08:39:50 pm --- Ама аз повече не се бъркам!

--- Край на цитат ---
Архангеле и по добре.
И без това не прочетох нищо конструктивно от теб,освен упреци.

Михаил Кузмов:
Напротив, още в началото ти написах че може!

Bat_Vanko:
ventsy74, пробвай по приложената схема, но с един трансформатор. Една първична намотка и четири вторични. Самото трансформаторно развързване създава мъртвото време. Но при ниски честоти трансформатора гълта много ток и изисква захранване от мощна комплементарна двойка. На гейта се поставят резистор за бавно зареждане и диод за бързо разреждане. Пробвал съм схемата и работи добре при честоти от няколко килохерца до почти мегахерц.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия