Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
ЛЕПС-и. Лично Електрическо Превозно Средство
key5:
--- Цитат на: juliang в Октомври 08, 2019, 01:51:05 pm ---Мен ме вълнува само едно ... защо по дяволите на едно колело? Какъв е зора да се правиш на работник в цирк?
.....
--- Край на цитат ---
Да започнем по ред - знаеш ли какво е авторско право и интелектуална собственост. Тук цитираш половин статия от мой сайт без да си се до питал за право на разпространение. Дори не си посочил кой е источника - нима си ти?!
Поискал съм от модераторите да изтрият коментара ти за нарушаване на горепосочените ми права.
Въпреки всичко от написаното вече е ясно че не си "яздил" нито едно от двете които си посочил и нямаш реална преценка за възможностите им. Понятието маневреност обикновено се свързва с най-краткия път който може да опише ПС при извършване на маневра /завой/. Всяко ПС включително и Ел. тротинетка /без верижни и двуколесни самобалансиращи/, има определен ъгъл на завиване - едноколесните обаче могат да циркулират на 360° на едно място.
Относно бързото спиране - също не бива да прибързваш с изводите. Дори и без механична спирачка, когато се наложи спирачният път е по-малък от на другите двуколесни.
Относно ЗДвП - чете се в прав текст, що е туй МПС. М обозначава че Превозното Средство е с мАторрр, сиреч ДВГ. А не Ел.
По следващата точка - в ЗДвП има нови категории за Ел. мотопеди 1÷4kW до 45км/ч
И там е въпроса за елтротинетките - играчки ли са или както ти се иска МПС. Ето тук ще влезе една нова категория ЕПС за която е рано още и никой няма да си мръдне пръста. А едноколесните ще си останат за юристите... аксесоар на пешеходеца като ролерите, чадъра и бебешката количка.
Аз не агитирам гамените към този вид транспорт, а твърдя че тези които го използват са два пъти по-отговорни в обществото. Веднъж заради себе си, и веднъж заради другите. Защото заплесите и без отговорните не са само на пътя, и животът е един а здравето ни е в ръцете на МЗ.
valex:
juliang
Твоето си е директно заяждане!
Темата не е кое е по-добро електрическо превозно средство!
key5
Карай го малко по-спокойно. Явно не си свикнал на отношенията в сайта.
Не се впрягай толкова на приказки. Гледай само 'положителните' коментари.
juliang:
--- Цитат на: key5 в Октомври 08, 2019, 08:24:30 pm ---Да започнем по ред - знаеш ли какво е авторско право и интелектуална собственост. Тук цитираш половин статия от мой сайт без да си се до питал за право на разпространение. Дори не си посочил кой е источника - нима си ти?!
Поискал съм от модераторите да изтрият коментара ти за нарушаване на горепосочените ми права.
--- Край на цитат ---
Ти сам си дал линк към сайта. Не виждам защо трябва да го повтарям.
А ако искаш да подадеш иск за нарушаване на авторското право - насреща съм. Естествено не мога да ти дам всичките си данни направо тук, във форума, но обещавам да ги предоставя на съответните комптентни органи когато бъде заведено някакво административно производство. Не смятам да се крия - даже ще ми е интересно да присъствам на едно такова дело. Само бих искал предварително да те предупредя, че ще настоявам съдията да разреши видеозаснемане на делото, и след това то ще бъде публикувано някъде в нета. Определено ще е интересно да се види как точно ще доказваш нанесени материални щети от моя цитат :) Или нематериални? Нещо съм те обидил, засегнал, уронил съм ти доброто име? Или мислиш че можеш да съдиш тоя и оня просто щот не ти харесва това което казвам? Сори пич, свобода на словото...
--- Цитат на: key5 в Октомври 08, 2019, 08:24:30 pm ---Понятието маневреност обикновено се свързва с най-краткия път който може да опише ПС при извършване на маневра /завой/. Всяко ПС включително и Ел. тротинетка /без верижни и двуколесни самобалансиращи/, има определен ъгъл на завиване - едноколесните обаче могат да циркулират на 360° на едно място.
Относно бързото спиране - също не бива да прибързваш с изводите. Дори и без механична спирачка, когато се наложи спирачният път е по-малък от на другите двуколесни.
--- Край на цитат ---
Спора се решава на полигон.
--- Цитат на: key5 в Октомври 08, 2019, 08:24:30 pm ---Относно ЗДвП - чете се в прав текст, що е туй МПС. М обозначава че Превозното Средство е с мАторрр, сиреч ДВГ. А не Ел.
--- Край на цитат ---
Да де, чете се в прав текст:
--- Цитат ---11. "Моторно превозно средство" е пътно превозно средство, снабдено с двигател за придвижване, с изключение на релсовите превозни средства.
--- Край на цитат ---
Ти кажи откъде черпиш твоите данни? Дай някакъв цитат, нещо, не просто свободни тълкувания.
--- Цитат на: key5 в Октомври 08, 2019, 08:24:30 pm ---По следващата точка - в ЗДвП има нови категории за Ел. мотопеди 1÷4kW до 45км/ч
--- Край на цитат ---
Чета редакцията на ЗДвП от 30 юли 2019. Такова нещо няма. Би ли цитирал както трябва - член, алинея...
--- Цитат на: valex в Октомври 08, 2019, 08:45:33 pm ---juliang
Твоето си е директно заяждане!
Темата не е кое е по-добро електрическо превозно средство!
--- Край на цитат ---
Не се заяджам. Обяснявам на хората, че могат да имат проблеми с органите, когато сглобят такова нещо и го подкарат по коридорите в мол-а, или сред бебешките колички в парка, или на кило ракия, щото Кей5 е решил че това не е МПС :) Да не кажат после, че съм си траял, че не съм ги предупредил.
Дори и да не го сглобят а да го купят, пак ще имат същия проблем. А не че няма откъде да се купи, не че няма избор да вид и цвят за всеки вкус:
И като за последно - защо с едно колело? Просто ми е интресно да разбера... Аз ако взема да направя такова с едно колело, ама квадратно... с какво ще допринеса към световния прогрес? Или е просто човека е решил да покаже какво си е направил сам... Ако е така - поне да го покаже като хората, а не да си свали сайта и да ни остави с едно 30 секундно видео на което общо-взето нищо не се вижда...
PyroVeso:
Juliang, защото Капитан ПаднаЛиМи от "Джейми и вълшебното фенерче" се придвижва така!
Радико:
Юлияне питаш защо на едно колело.
Първите такива устройства се появиха доста преди колегата да открие топлата вода. Реално единственната смисленна цел на тези устройства е да рекламират и популяризират възможностите на електронните жироскопи. Господинът явно подценява интелектуалното ниво на пишещите в този форум и си мисли, че понеже ядем доматите с колците и ще ахкаме и ръкопляскаме възхитено. Ти как мислиш дали този човек е наясно, че само с рекламирането на устройството си вече нарушава двайсетина патента в областта на въпросните жироскопи защото съм убеден, че не ги е платил сигурно дори не предполага и че съществуват. Иначе си прав и аз мисля, а и го казах:
Би било добро средство за забавление, нищо друго. Колегата обаче явно смесва някой неща:
Предимствата на електрическите превозни средства се отнасят с пълна сила за всички електрически средства включително и шестколесните. Недостатъците на едноколесните превозни средства са САМО НА ЕДНОКОЛЕСНИТЕ.
Бих посъветвал БЕЗПЛАТНО, поради принципите на ТОЗИ ФОРУМ господин Ключ5 да си оправи собственните патентни задължения преди да търси права. И другия БЕЗПЛАТЕН съвет, ако мисли да продава въпросното устройство да пробва първо да го предложи на някой Цирк. Всичко това го пиша съвсем отговорно и сериозно без капка сарказъм. Бизнеса си е бизнес клиента си е клиент.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия