Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (9/33) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 08, 2019, 07:20:27 pm ---Да бе да трябва ли да се правя, че и да повярвам че съм луд ако се намирам поради някаква причина в лудница. Ми аз просто им оправям крушката и се махам защо да ставам луд и аз.

--- Край на цитат ---
Когато отидеш в Саудитска Арабия там е нормално да пребиват жената с камъни. Това си е техния закон, и ти или го спазваш, или се махаш. Опитите да им обясниш че са луди... абе не е добра идея :)
С'я си представи че имаш възможност да комуникираш с ... мравки или с пчели. И се опитваш да разбереш дали в тяхното общество са на власт демократи или републиканци.... или дали управлението им е политически "ляво" или "дясно" ... :) Или митническия режим при превоз на стоки от един мравуняк в друг ...
Ти в момента се оптваш да наложш твоите физични закони към място, което е ... ами друго място. Да, ще можеш да направиш някаква аналогия и да си извадиш някакви заключения - примерно че в единия мравуняк нещата са по-демократични, в другия не толкова... но ... това ще са твои аналогии по проекция на твои закони върху техния свят. И надеждата да намериш примерно "условна присъда" в поведението на "демократичните" мравки може да е неуспешно.
Имаме частица, и всички решават че тя трябва да е като някакво топче, дет се върти по някаква орбита, че трябва да има скорост, траектория, енергия, маса ... щото сме свикнали като нещо е частица, то да има тия характеристики. Това е огромна грешка.

montanar:
Ок бат Ванчо нема да ти се церемоня повече - започвам те по етапен ред.

1вият ти пост в темата беше пълна тъпня а тя се състои в следното.
Известната съпротива се има за движение в среда различна от вакум.
Изменя се енергията която носи всеки един отделен фотон когато се движи в среда различна от вакум. (още тук почва да ви припарва и за забивате.)
В вакум нищо не се изменя! щото няма какво да го измени. (фотона си лети и лети през полето наречено пространство.)

--- Цитат ---Науката е единодушна: и етера и тъмната материя имат маса; и етера и тъмната материя почти не взаимодействат със светлината; и етера и тъмната материя преминават през всичко, вероятно и в момента през нас. Имаш ли някъде някакви конкретни данни или свойства с които можеш да различиш етера от тъмната материя.
--- Край на цитат ---
Я посочи в кой сериозен научен источник етера ефира кефира е признат?!?! :) Коя наука е единодушна - оная от 18ти век ли?!?!  ;D
Ще пропусна обидите и характеристиките по мой адрес. - под достойнството ми е да ги коментирам но няма да те оставя на сухо в края на поста ;)

Относно вторият ти пост:
В него ясно личи по какъв начин софистиш - в 1вия цитат цитираш положение касащо движение в барионна среда а в вторият движение в вакум.

Да фотоните се разпространяват праволинейно в ВАКУМ И не се влиаят гравитационно от нищо - струпването на маса изкривява пространството не пътя на фотоните.

А относно сметките колко атома има на квадратен метър между нас и алфа кентавър може да се сметне но каквато и сметка да излезе пак ще е достатъчно мнооооого прозрачно ;) или водорода колко и да го помпаш и да го втечниш дори си остава почти идеално прозрачен  :P (що ли - сигурен съм че не знаеш защо или що водата е прозрачна  ::) )

И относно последният ти пост.
Не фотона не губи енергия при движението си във вакум - няма причина да го прави.
А червеното отместване де толко те болят задните части за него е следствие на разширението на вселената.

// Та бат Ванчо. до там се стига като се подхожда само на амбиция и без подплата с нужните знания. Най добре занемей че вече ставаш банален с изхвърляциите си. Не ти ли стана ясно че нема да поддам относно нещата които зная и съм се убедил по един или друг начин че са така. Мери си там с Рабушите и се радвай на старините си.
Че си злобар разбрахме вече - че си инат също разбрахме - почти успя да се направиш и на глупак.
Спирам да кмуникирам с теб по всякакъв повод че ми е досадно и уважавам околните достатъчно за да им мазоля очите с дребнави изпълнения от твоето ниво.
Ако искаш да водиш някакъв диалог с мен отнасяй се достатъчно уважително и моля без софистика (не съм някой други особи при които номера минава) както аз камара време правих докато не прекали. за което и бан отнасях. Сега няма да го допусна така че свиквай да си коректен. //
АДИОС!

juliang:
Монтана, ша ма прощаваш, ама ...

--- Цитат на: montanar в Септември 08, 2019, 08:30:23 pm ---Изменя се енергията която носи всеки един отделен фотон когато се движи в среда различна от вакум.

--- Край на цитат ---
Не. Изменя се броя на фотоните, но всеки един от тях си носи енергията която си я има като е произлезнал.

--- Цитат на: montanar в Септември 08, 2019, 08:30:23 pm ---А относно сметките колко атома има на квадратен метър между нас и алфа кентавър може да се сметне но каквато и сметка да излезе пак ще е достатъчно мнооооого прозрачно ;) или водорода колко и да го помпаш и да го втечниш дори си остава почти идеално прозрачен  :P (що ли - сигурен съм че не знаеш защо или що водата е прозрачна  ::) )

--- Край на цитат ---
Това че е прозрачен във видимата светлина не значи че е прозрачен за всички фотони с енергия от радиовълните до гама лъчите.

--- Цитат на: montanar в Септември 08, 2019, 08:30:23 pm ---А червеното отместване де толко те болят задните части за него е следствие на разширението на вселената.

--- Край на цитат ---
Не. Следствие на това че даденото тяло се отдалечава от нас е. Куриоза е че е възможно едно тяло да се отдалечава от нас и да НЯМА червено отместване - и това ще се дължи на разширяването на вселената.
Защото с разширяването на вселената скоростта на светлината в нея ... се увеличава. Ма понеже нашите метъри и рулетки се увеличават заедно с раширението на вселената... то тялото реално не се отдалечава... и скоростта на светлината не расте... абе лудница някаква е ... )

Радико:

--- Цитат --- Това че е прозрачен във видимата светлина не значи че е прозрачен за всички фотони с енергия от радиовълните до гама лъчите.   
--- Край на цитат ---
Я пак, че нещо не разбрах. За радиовълните и фотоните би ли дал малко повече подробности.

montanar:
juliang кореегирай си знанията малко - фотоните могат да губят частично енергията си.

По вторя абзац съм напълно съгласен - въпрос на фактология кое с какво доколко взаимодейства.

Относно третия абзац нещата са малко относителни - да пространството се разширява и даже с ускорение но баринната материя сама спо себеси не е така повласна на това както вакума - тоест материята си се държи доста по-здраво сама за себси. Демек степента на засширение за бариониката на практика се игнорира.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия