Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (8/33) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Септември 08, 2019, 11:22:31 am ---Радико, след като ти не можеш и не си способен да квалифицираш през твойта призма, що е фотон, защо постоянно отричаш представите на другите за него. Ако имаш идея можеш да я споделиш, а не само да караш на критика. Приличаш на баба Пейковица  ;D

--- Край на цитат ---
Мога да го квалифицорам технократ и СЪМ ГО КВАЛИФИЦИРАЛ:
квалифицорсл съм го наравно със флогистона и със философския камък.

--- Цитат на: juliang в Септември 08, 2019, 12:48:06 pm ---Радико, отново да ти напомня - нещата в квантовата механика са ... откачени. Просто трябва да приемеш тяхната откаченост и да се опиташ да се съобразяваш с нея

--- Край на цитат ---
Да бе да трябва ли да се правя, че и да повярвам че съм луд ако се намирам поради някаква причина в лудница. Ми аз просто им оправям крушката и се махам защо да ставам луд и аз.
Освен това ако Коперник беше спазвал твоята логика още да вярвахме във плоската земя. Хиляда глупости се изписаха докато ме нямаше но никой не казва нищо конкретно за нанометрите, говоря за поддръжниците на стандартния модел.
Та така да го кажа още веднъж няма и никога не е имало логично доказателство за съществуването на фотони. Хеле пък за засичане по някакъв практически начин на единичен фотон. Просто фотони няма.

montanar:
Радико - апелирам - създай тема в която систематизирай нещата както ти ги виждаш - щото става че кучето сено не яде но и на кравата не дава. Освети ни с мъдростта си като представиш твоя модел на нещата и ще видим колко ще издържи на критика.
Щото в последните си постове ти се повтаря едно и също нещо по камара начини и ти се правиш че не го виждаш или разбираш.

За това заповядай - създай тема в която да ни стане ясно какво имаш предвид.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 08, 2019, 07:20:27 pm ---Та така да го кажа още веднъж няма и никога не е имало логично доказателство за съществуването на фотони. Хеле пък за засичане по някакъв практически начин на единичен фотон. Просто фотони няма.

--- Край на цитат ---

https://youtu.be/GzbKb59my3U

И ... за да се знае докъде са стигнали технологиите: https://youtu.be/EtsXgODHMWk
Вече можем да заснемем как светлината се движи върху предметите, как върви през пространството...
Така ... за информация на тия, дет са спрели на ниво мултицет... или искат "око да види, ръка да пипне"...

montanar:
Май някой и на рабуш не познават  ;D
Ако минат на осцилограф тукувиж и скоростта на светлината измерили ... реално не трябва много за тая цел - опоменатия вече осцилограф сигнал генератор и жица - желателно коаксиална (може и оптика да се ползва но нали сме в 18ти век ......)
Вече съм убеден че тук има хора с накърнено самолюбие или с прекалени комплекси и идеята е не да се мисли а да се спори.
За бат Ванчо разбирам при него е голата амбиция ма Радико не мога да го разбера.

Bat_Vanko:
Мунчо, джафкаш бафкаш но така и не отговаряш на конкретният въпрос: фотона ГУБИ ли енергия при движението си или НЕ ГУБИ енергия. Кое от двете взаимоизключващи се твърдения е вярното. Това за недоглеждане на текста за копи/пейс ли да го отдам или за неразбиране какво всъщност пишеш? Надявам се все пак да чуя мнението на Монтанската духова музика по въпроса, а не поредното "и така може и вака може" според както ти изнася.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия