Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (10/33) > >>

Радико:
Монтанар моето мислене се основава на познанията и откритията на 21ви век не на 18ти, но твоето се основава на познания от 19ти век. Когато още никой не е предполагал за електромагнитната същност на светлината така, че не аз ти си ретроградният. И защо да отварям нова тема ти отвори тази за да ми обясниш нещо, но обяснението така и не го дочаках.
Със сигурност няма да го дочакам дори и най големите светила от Церн да се включат. Просто защитаваш бита кауза от деветнайсти век а сега сме двадесет и първи

montanar:
Радико формулирай си теорията в завършен вид и тогава можем да говорим каквото и да е -
Отговора си го получи няколко пъти и не само от мен - ако нещо не схващаш от него обърни се към фундаменталните си знания вероятно там имаш пропуск или нещо е криво.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 08, 2019, 08:48:18 pm ---Я пак, че нещо не разбрах. За радиовълните и фотоните би ли дал малко повече подробности.

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: wikipedia ---The photon is a type of elementary particle, the quantum of the electromagnetic field including electromagnetic radiation such as light and radio waves,

--- Край на цитат ---

Тъжно е, че трябва да цитирам уикипедия... очаквам да се позовавам на буквара след някой и друг пост...

Радико:
Точно така Юлияне поздравления ти стигна до истината този електромагнитен спектър има за начало нулевата честота на постоянния магнит а понеже както знаем постоянния магнит няма нищо общо с фотоните то и всички следващи честоти нямат нищо общо, тоест няма място за фотони в тази наука тя си работи прекрасно и без тях.

juliang:

--- Цитат на: montanar в Септември 08, 2019, 08:55:21 pm ---juliang кореегирай си знанията малко - фотоните могат да губят частично енергията си.

--- Край на цитат ---
Фотона може да губи част от енергията си при сблъсък с друга частица. Но ... тук отново опираме до това "фотона частица или вълна е в момента на сблъсъка". Тоест ... фотона като вълна може да загуби част от енергията си, като при това си променя честотата, но фотона като частица може единствено да изчезне при сблъсъка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия