Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (4/33) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Септември 07, 2019, 10:52:57 pm ---Доказателството е в елементарният принцип честота спрямо амплитуда.
Еденица маса има амплитуда - тая амплитуда се характеризира с скорост за еденица време - следователно масата има различна кинетична енергия - и всичко това в рамките на фотона(кванта).
И по моя си маниер:
Демек елекрона се е размандахерцал с честота 480 терахерца щото му е жега - идва си му време да скочи квантово и изритва фотон с скороста на светлината и честота 480 терахерца честота. И фотона полта в всемира с скорост 300 000км/с

По обратният път се отдава енергия - лети си изритания нещастен фотон набрал злоба (като бат Ванчо) от изритването  и попада на електрон атом или нещо друго тежко и държавно - бам! и си отдава кинетично енергията. като изменя нечия друга траектория или общо състояние.

--- Край на цитат ---
Ето пак се задълба във образуването дето не ни интересува. Тоя фотон има амплитуда така ли. Амплитуда казваме че имат и измерваме при нещата които се мандахерцат насам натам. Фотона накъде се мандахерца с тия 480 терахерца. Наляво надясно ли или напред назад защото и при двата случая ми е трудно да си представя константна скорост на фотона. А тя е факт.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 07, 2019, 10:14:43 pm ---Точно дървен пример изобщо не мога да го приема освен като примера със щъркела и бебетата. Искам реалността а не дървен пример целящ да се замаскира истината. Точно скоростта прави това обяснение да е в противоречие със модела.

--- Край на цитат ---
Включваш котлона на печката или включваш една ел. крушка към управляван източник на напрежение и ще се убедиш. С промяната на енергията (температурата) на материала се променя цвета на светлината.
За това, че всички фотони независимо от цвета им се движат с еднаква скорост се надявам че си съгласен, иначе трябва да се допиташ до тия, дет са опънали едни отични влакна под океана, и предават едновременно по няколко цята информацията. Те кристално ясно знаят че независимо какъв е цвета, на другия край на оптиката на другия бряг на океака светлината винаги пристига за абсолтно едно и също време.
Ако искаш научни обяснение с формули и т.н - обърни се към трудовете и опитите на Артър Хейли Комптън.
С'я вече ... ако искаш да го видиш със собствените си очи или да го потвърдиш с опити в мазето си ... няма как да стане с подръчни материали. Или поне аз не знам как да го направя.

--- Цитат на: Радико в Септември 07, 2019, 11:13:45 pm ---Ето пак се задълба във образуването дето не ни интересува. Тоя фотон има амплитуда така ли. Амплитуда казваме че имат и измерваме при нещата които се мандахерцат насам натам. Фотона накъде се мандахерца с тия 480 терахерца. Наляво надясно ли или напред назад защото и при двата случая ми е трудно да си представя константна скорост на фотона. А тя е факт.

--- Край на цитат ---
Опитваш се да сложиш привични за теб свойства върху елементарна частица. Нямаме такива понятия, с които да си го обясним. Ако искаш - приеми че фотона се върти около оста си докато се движи. Колкото по-бързо се върти около оста си - толкова по-висока му е енергията, а скоростта му на движение си остава константна.
Пак казвам - нямаме нито понятия, нито възприятия да си го представим. Аз поне нямам.

montanar:
Радико обяснилото ми толко може да обяснява - в случая се касае или за отказ от реалността или за тъпота - сигурен съм че не е второто.

juliang за някой нещата някой хора са в 18ти век но не признават даже и Нютон :) Общо взето тогава е  бил актуален и ефир и кефир и алхимия и прочее неща.

Но мен друго ми е забавно - обичат да оспорват - няма лошо - но нямат ясна позиция - нямат структурирана идея за нещата - ако питаме 10 ефираджии ко е това ефир всеки ш ти каже негова си версия. Но само версия без грам обосновка.
Иначе е лесно - това не е така, оновоа не е така, а като ги питаш как е нема никой ...... и разчитат не да постигнат пргрес а да подхлъзнат опонента и да се изкарат велики шамани.

Нагледен пример самоя Радико - от преди половин час - предложи да каже неговата версия по въпросния казус ма нищо не каза. Що ли?

juliang:
Ако трябва да си говорим истината - ние не знаем ЗАЩО става това или онова. Ние знаем как ще се случи, имаме формули които ни казват какво ще е поведението на процеса или обекта, но ЗАЩО това става ... на ниво по-малко от атом все още не знаем. Имаме теории, има опити които потъврждават теорията или постават още повече въпроси, но ... дотам.
И затова се дават милиарди за "тъпите и безполезни" ускорители като тоя в Церн.

технократ:

--- Цитат ---Опитваш се да сложиш привични за теб свойства върху елементарна частица. Нямаме такива понятия, с които да си го обясним. Ако искаш - приеми че фотона се върти около оста си докато се движи. Колкото по-бързо се върти около оста си - толкова по-висока му е енергията, а скоростта му на движение си остава константна.
Пак казвам - нямаме нито понятия, нито възприятия да си го представим. Аз поне нямам.
--- Край на цитат ---

Аз до сега какво ви пея. ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия