Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Фотон, Квант, Гъска
montanar:
Радико ОК - приемаме че отричаш модела - алтернативно обяснение на казуса не предлагаш а такова обяснение си има.
Ще го забавя белким кажеш своето мнение по въпроса.
Щото това което каза повече заприлича на навиране на главата в ...... а не обяснение.
Радико:
Ще ти обясня с подробности когато прочета, че си се съгласил, че тази особенност на светлината това нейно свойство няма как да се обясни със частици. Защото ти гръмко заяви, че ще представиш ДОКАЗАТЕЛСТВА. За мен доказателства са само експериментите и изводите от експерименти. В противен случай аз мога да докажа че щъркела....
Bat_Vanko:
И каква стана тя montanar-е скача, подскача че червеното преместване се дължало на разширение на вселената а сега усещаш ли какво всъщност пишеш:
--- Цитат на: montanar в Септември 07, 2019, 08:44:57 pm ---Сега въпроса с скоростта.....
Скоростта в вакум е около 300 000км/с и в различни среди се различава с знак мунус защото пътя който изминават фотоните (или квантите - както ви кеф така ги приемайте) е по-дълъг като същевремнно и губят енергия по тоя си път защото срещат известна съпротива от средата в която се движат.
--- Край на цитат ---
При положение че енергията на фотона се определя от константата на Планк и дължината на вълната, при промяна на енергията кое ще се промени - дължината на вълната или константата на Планк. Тази константа не като твоите ;D. За повечето хора този въпрос е риторичен но за тебе е въпрос какъв клип си нацелил в мрежата.
--- Цитат на: montanar в Септември 07, 2019, 08:44:57 pm ---Знам че това не ви пасва на ефирния модел от 18ти век по който и вие самите нямате съгласие какво аджиба е това и с какво се яде но това е положението на тоя етап от развитието на сериозната наука.
--- Край на цитат ---
Ето отново не си разбрал това което си гледал... Науката е единодушна: и етера и тъмната материя имат маса; и етера и тъмната материя почти не взаимодействат със светлината; и етера и тъмната материя преминават през всичко, вероятно и в момента през нас. Имаш ли някъде някакви конкретни данни или свойства с които можеш да различиш етера от тъмната материя. Знам че тази истина на тебе не ти изнася но науката все още не може да потвърди: етера тъмна материя ли е, или тъмната материя е етер.
П.п. Мунчо винаги съм ти казвал колкото повече джафкаш толкова повече хора разбират колко си прост... Със всяка изписана дума се закопаваш все повече и повече. Колкото повече се опитваш да изглеждаш всезнаещ, толкова повече си проличава че си ВСЕЗНАЙКО. Колко прост трябва да си за да го разбереш???
montanar:
Доказателството е в елементарният принцип честота спрямо амплитуда.
Еденица маса има амплитуда - тая амплитуда се характеризира с скорост за еденица време - следователно масата има различна кинетична енергия - и всичко това в рамките на фотона(кванта).
И по моя си маниер:
Демек елекрона се е размандахерцал с честота 480 терахерца щото му е жега - идва си му време да скочи квантово и изритва фотон с скороста на светлината и честота 480 терахерца честота. И фотона полта в всемира с скорост 300 000км/с
По обратният път се отдава енергия - лети си изритания нещастен фотон набрал злоба (като бат Ванчо) от изритването и попада на електрон атом или нещо друго тежко и държавно - бам! и си отдава кинетично енергията. като изменя нечия друга траектория или общо състояние.
montanar:
Bat_Vanko общо взето нищо не каза а изсофисти пълни глупости - така че няма да коментирам нищо от това което написа.
// Тия краставици нема да изправям.//
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия