Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Да започнем отначало!
grebo:
само да добавя от практическа гледна точка - има сервизи дори и в БГ където се занимават с пренастройване на цялата електроника, данните разбира се се съхраняват под форма на готови файлове, обаче за стандартизирани често използвани конфигурации. Друго нещо - фабричното ECU на колата невинаги подлежи на промяна т.е. са Read-Only, невинаги има нужния обхват (В случай че решиш да разширяваш оборотния диапазон), невинаги са ясни дименсионните единици (т.е. не знаеш определената цифра в таблицата какво точно означава), както и координатите на данните за отделните процеси които използва конкретна контролна единица, това умишлено се прави по този начин, с цел да не гледаш, да не пипаш - все пак отчитаме фактора конкуренция. По-интересни са обаче "къстъм" - конфигурациите които са често уникални (т.е. сменена карантия, колектори, турбина, валове, филтри, компресия, дюзи, помпа, променен об.режим), защото се правят с ограничено предназначение или един вид "как на мени ми ареши" затова на пазара са се появили заменяеми ЕCU-та разработени от, и предназначени за, такива ентусиасти. Мегаскуърт например е такъв от нисък клас, настройва се много трудно но пък има много зададени функционални зависимости и различни видове резолюции взависимост от версията (настройка горивна смес, корекции по ламбда сондата, по вх. температура, вх. налягане, предверение, дебитомер, товар, изчисляване обемна ефективност и др..) Е вярно че не става в гаража, трябват си стендове, но не е необходим и цял завод оборудване ;)
lazy:
Увеличаване на налягането води до увеличаване на температурата респ. изпарение. Справка - учебника по физика за 7-ми клас(извинявам се ако е за 8-ми). Нямам повече думи! ???
За мегаскуърт съм съгласен. Също така с желание, упоритост, последователна и целенасочена дейност и дори немного средства човек може да си изработи ръчен часовник, вероятно. А може и да си купи такъв - някое китайче за 5лв, което ще показва времето не по-малко точно. Въпрос на избор ;)
Nicolov:
--- Цитат ---Увеличаване на налягането води до увеличаване на температурата респ. изпарение. Справка - учебника по физика за 7-ми клас(извинявам се ако е за 8-ми). Нямам повече думи!
--- Край на цитат ---
Lazy, ти май си стигнал до седми (или извинявай до осми клас)! Вземи прочети учебник за някое висше учебно заведение! Първи термодинамичен принцип (изохори,изобари и изотерми) говори ли ти нещо? Нямаш понятие от елементарна термодинамика ;D. Освен това имаш лошия късмет да си пишеш с магистър по физикохимия 8)
lazy:
Знаех си аз, че напоследък образованието ни куца >:(
мн на сериозно се взимаш
Я кажи тогава като си чел дебелите книги по термодинамика що се пали нафтата като се впръска в горивната камера? Да има някаква връзка с повишена температура при сгъстяване?
Nicolov:
Е, ми твойто определено куца! Това, че температурата в системата се повишава, няма нищо общо с изпарението приятелю ;D! Това, не е на баба ти казана с лютеница на село! Има един закон на Клапейрон-Менделеев вземи го прочети!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия