Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Обединяваща тема за Гравитация. Що е гравитация? и антигравитационни двигатели.
tranteev:
--- Цитат на: Радико в Юли 21, 2020, 07:40:05 am ---Ами ако не те мързи да мислиш направи като мен. Ако пък те мързи продължавай да питаш във форума.
--- Край на цитат ---
правя и ще правя,но периодично, защото съм обикновен човек с циклични прояви на мързел..
технократ:
--- Цитат ---Движението на разтопени метали в недрата на земята предизвикват магнитно поле,
--- Край на цитат ---
Тогава би трябвало един леяр, като излее от потата разтопен метал, да се образува магнитно поле около струйката разтопен метал. Но такова нещо не е забелязано.
epwpixieq-1:
tranteev задавате въпроси които са взаимно свързани така е, но надявам се те да са реторични понеже някои от тях така и не са решени а други са прекалено неясни или науката няма отговори за тях ( или има но не директни ) точно поради разделението на видовете познание.
Въпреки това на един от тях мога да дам някакво виждане:
--- Цитат на: tranteev в Юли 25, 2020, 08:30:21 am ---защо земята има магнитно поле, защо между земята и йоносферата има ел.потенциал?
...
--- Край на цитат ---
между земята и горните слоеве на атмосферата ( като йоносферата ) които са проводими има диелектрик, който е сам по себе си е под налягане ( флуида който наричаме въздух ). Точно когато има поляризираност на частиците, на база на ЕМ потенциала който слънцето създава в атмосферата в едната страна на диелектрик ( въздуха ) а от другата страна на този диелектрик имаме голяма преводима маса ( Земята ) се създава ел. потенциал. Това е най-елементарно казано. При положение че владеете Английски може да намерите доста информация по тази тема ( като добър старт би биело тази лекция: https://www.feynmanlectures.caltech.edu/II_09.html ). От друга страна добре е да разберете малко повече за електричеството и ел. потенциал като тази страница може да ви даде начални виждания: http://amasci.com/ele-edu.html
Само едно не бъркайте електричеството (генерално казано) с енергия ( и още по малко с това което излиза от контакта ) то не е, то е най-елементарно казано механизма в природата които трансферира насочено ( и сравнително ефективно) енергията от едно място до друго под определени физически зависимости.
tranteev:
--- Цитат на: технократ в Юли 25, 2020, 11:13:24 am ---Тогава би трябвало един леяр, като излее от потата разтопен метал, да се образува магнитно поле около струйката разтопен метал. Но такова нещо не е забелязано.
--- Край на цитат ---
при самото изливане едва ли някой да е тествал. А при застинало положение е ясно, че няма да има нищо..
tranteev:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 25, 2020, 03:29:27 pm ---tranteev задавате въпроси които са взаимно свързани така е, но надявам се те да са реторични понеже някои от тях така и не са решени а други са прекалено неясни или науката няма отговори за тях ( или има но не директни ) точно поради разделението на видовете познание.
Въпреки това на един от тях мога да дам някакво виждане:между земята и горните слоеве на атмосферата ( като йоносферата ) които са проводими има диелектрик, който е сам по себе си е под налягане ( флуида който наричаме въздух ). Точно когато има поляризираност на частиците, на база на ЕМ потенциала който слънцето създава в атмосферата в едната страна на диелектрик ( въздуха ) а от другата страна на този диелектрик имаме голяма преводима маса ( Земята ) се създава ел. потенциал. Това е най-елементарно казано. При положение че владеете Английски може да намерите доста информация по тази тема ( като добър старт би биело тази лекция: https://www.feynmanlectures.caltech.edu/II_09.html ). От друга страна добре е да разберете малко повече за електричеството и ел. потенциал като тази страница може да ви даде начални виждания: http://amasci.com/ele-edu.html
Само едно не бъркайте електричеството (генерално казано) с енергия ( и още по малко с това което излиза от контакта ) то не е, то е най-елементарно казано механизма в природата които трансферира насочено ( и сравнително ефективно) енергията от едно място до друго под определени физически зависимости.
--- Край на цитат ---
:) :) :)
това и "баба го знае", все пак и аз съм учил и то специалност радио и тв техника, ок ама защо приемате всичко казано ви в училище за истина(едно време са учили децата, че земята е плоска)
много добре знам какво е ел. потенциал, електричество и енергия....
"Само едно не бъркайте електричеството (генерално казано) с енергия"-- :D ;D ;D :) :o ::)---тук малко ми стана забавно.Понякога си мисля, че стереотипите на образованието, пречат за творчеството и развитието на хората...
.... Защо в сметката за ток пише: "потребена ел. енергия"?
:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия