Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Обединяваща тема за Гравитация. Що е гравитация? и антигравитационни двигатели.
tranteev:
--- Цитат на: Радико в Юли 16, 2020, 10:06:03 pm ---Търсил съм и аз доста време да прочета отговорите на тези въпроси. Накрая стигнах до приказката за неволята. Реших, че ако аз не намеря рационални отговори едва ли ще ми ги даде друг. Е намерих ги и ги публикувах тук във форума. Всеки друг отговор до сега който съм намирал влиза в твърде сериозно противоречие със някой физични явления и не ме удовлетворява в достатъчно количество.
--- Край на цитат ---
Радико, за да намериш, трясва да търсиш, за да разбереш трябва да мислиш и опитваш. Ако се отърсиш от стереотипите на спуснатите ни физични разбирания, човек може сам да разгадае основите на заобикалящия го свят.Естествено не трябва да го мързи да мисли..
montanar:
tranteev лесно се пита ама ако почнем да си приказваме колко време ш мине преди да почнем да се замеряме с лайна ;)
Относно въпросите ти.....
--- Цитат ---Що е то електромагнитно излъчване?
Що е то магнитно привличане?
Що е то гравитационно привличане?
--- Край на цитат ---
По тия въпроси тука толко умни приказки и толко глупости са изприказвани че да си ги дъвкаме е ясно че няма да стигнем до извод който да удовлетвори всички .... Обаче в края на крайщата всички опираме не до обяснения а до ефекти от тези явления следователно и използването им. И тогава интересното е че че има формулировки които позволяват правилна интерполация и с тях се постигат конкретни резултати и откровенни глупости де не държат никаква критика и приличат на литоргиини брътвежи - демек демагогия.
GMG:
Що е то електромагнитно излъчване?
Първото зависи от второто.
Третото няма общо с другите две.
Радико:
--- Цитат на: tranteev в Юли 21, 2020, 12:24:14 am ---Радико, за да намериш, трясва да търсиш, за да разбереш трябва да мислиш и опитваш. Ако се отърсиш от стереотипите на спуснатите ни физични разбирания, човек може сам да разгадае основите на заобикалящия го свят.Естествено не трябва да го мързи да мисли..
--- Край на цитат ---
Ами ако не те мързи да мислиш направи като мен. Ако пък те мързи продължавай да питаш във форума.
tranteev:
--- Цитат на: GMG в Юли 21, 2020, 05:59:34 am ---Що е то електромагнитно излъчване?
Първото зависи от второто.
Третото няма общо с другите две.
--- Край на цитат ---
ГМГ, защо земята има магнитно поле, защо между земята и йоносферата има ел.потенциал?Защо при голям ел потенциал има взаимно привличане?Гравитацията не е ли взаимно привличане на маси?
Не е ли това всичко една и съща монета с много ези и тура?
Движението на разтопени метали в недрата на земята предизвикват магнитно поле, а магнитното поле при движение не индуцира ли електричество?А потенциалът сам по себе си не предизвиква ли гравитационни сили?
Гравитацията не беше ли привличане на маси?
Е хайде сега масата не е ли движение на материя и енергия?
А материята не е ли енергия?Или енергията е материя?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия