Форум > Филми, видео лекции

Моят свят.

<< < (12/80) > >>

Радико:

--- Цитат ---Щото с тия си твърдения отричаш дооооста неща от науката които просто работят 
--- Край на цитат ---
Какво да ти кажа всички лъжи работят. Зле скроените по малко добре скроените повече, но всички рано или късно стават ясни че са лъжи.
Относно тия камъни дори немските археолози дето ги изследват от години не знаят това което знам аз. Просто късмет или съдба знам ли.
Имал съм шанса да видя разни неща в град Библос други неща в Баалбек трети в каньона Литани. Имал съм и когнитивните способности да събера 2+2+2 за да видя че става дума за едно и също нещо. То те немците са стигнали до същите изводи по други начини, но по разбираеми причини не го обявяват така категорично.

Радико:
Не мога да намеря клипа нито в тубата нито в яндекс.  Има сигурно стотици нови клипове на които нищо същественно не се вижда. На въпросния клип ясно се виждаше нещо което всички пропускат, а именно, че такъв кръгъл отвор е издълбан за изследване, издълбан с боркорона от филца разделяш горния от долния камък в кароерата. Филца се състои от малки камъчета които са успели да се слепят дифузно и да се превърнат в нещо като бетон. Аз лично с гола ръка не успях да откъртя парче от този филц. Такава дифузия на твъеди тела не може да стане за хиляда две хиляди години. Нужни са милиони години. В същност може и по бързо да се случи, но са необходими ускорявщи условия, примерно висока температура. Последното не е невъзможно да се случи в предвид това което открих в Библос и в Литани, но тогава нещата стават отчайващо различни за тезата на Монтанар. Тогава ще се наложи промяна на цялата хронология на историята.

montanar:
Бре Радико бре - не ме ли разбра че с думи нещата не стават - поне при мен - дори и клип да пратиш това отново не значи много - щото аз нито съм капацитет по тия въпроси нито никой от наличните тук - още повече че е вкарваш в някаква специфика де хептем пък нищо не разбирам - знам как се образуват камъни знам и други неща но въпреки това нещата не са толкова прости - и въпреки това в какви филми ни вкарваш .... още утре ако реша мога да ти разреша на ръка почти всеки камък с най обикновена медна пластина и пясък - за какви дифузии говориш и прочее ..... просто човек и праисторически да е спокойно може да достигне висини в занаята си ..... 
За всичко си има чалъм другото е въпрос на мащаби.

montanar:
Въпрос - Отговор
https://www.youtube.com/watch?v=sVlx5cGFKHY

Радико:
Монтанар явно въобще не се опитваш да разбереш или може би аз лошо обяснявам, сигурно защото изхождам от презумпцията, че много неща съм ги казвал тук и се знаят. Добре отначало:
Имаме два камъка от по около 1600 тона единия един до друг после инаме нанесен слой филц "дребни трошени камъчета ако не знаеш" филцовия слой е с дебелина от около 70 сантиметра. Върху цялото това нещо отгоре е сложен третият камък от 1200 тона който до скоро се смяташе за най големия. Филца между камъните под въздействие на налягането и времето е претърпял метаморфоза "дифузно сливане или смесване на твърди тела. По степента на дифузия може да се определи със задоволителна точност колко време е продължил процеса. А степента на дуфъзия е много голяма аз не успях да изчовъркам камъче от въпросния филц. Немците са използвали боркорона за целта. Е ти тук снимка да го видиш

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия