Форум > Филми, видео лекции
Моят свят.
dmitarp:
Използва се сложен математически апарат, не посилно е за мен. Но ако се поинтерасуваш ще намериш много материали относно това.
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 20, 2019, 01:01:22 pm ---Отново изоставаш от постиженията на съвремената физика. Понятието вълна вече не се употребява за да охарактеризира било то светлина или елементарни частици. Съществуват единствено и само частици, дори такива характерни за вълните взаимодействия като дифракция, са описани само от гледна точка на частиците. В миналото физиците са неможели да обяснят дифракцията на светлината и частиците боравейки с понятието частици, и затова се е наложило да използват вълните, и дори да твърдят че частиците притежават вълнови свосйства, но съвремините доказателства показаха, че не необходимо въобще да се използва понятито вълна.
Всяка частици сама по себе си може да се разглежда като енергиен приносител
--- Край на цитат ---
Димитре това дето го пишеш е последната нещастна изцепка на съветскоеврейските учени. Всички други вече гледат на тия напъни с все по явна насмешка. Вземи се поразтърси, "монтанар също" из англоезичната версия на Уикипедия за свойствата и честотния спектър на светлината. Всичко от постоянно магнитно поле до гама лъчи е все едно и също:
Постоянно поле, нискочестно поле, радиочестотно поле, СВЧ, инфрачервено поле, светлинно поле, рентгеново поле, гама поле. това, че имаме навика някой от тези спектъри на полето да ги наричаме лъчи въобще не променя нещата. Фотоните са във " наука" предназначена за робските маси, за "богоизбраните" е друга наука.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Юни 20, 2019, 09:06:16 am ---За съжаление и сериозен физик не даде адекватен отговор на поставеният от мен въпрос относно същността на енергията :-\
Оказва се поне според мен че енергията без материя няма как да се формулира .....
Много търт работата ...
--- Край на цитат ---
Да няма как да се формулира защото по принцип понятието "енергия" е фикция. В същност с това понятие ние обозначаваме явлението когато полето въздейства на материята по някакъв начин.
montanar:
Всички в някаква степен имате право според мен - ма тънкия момент е че според теорията за горемия банг се твърди че 1во е имало само енергия от която се е формирала бариониката - е да ама ако е била само енергия какво е била тя - да не смея да включвам тъмната материя и енергия че мазалото става пълно :(
Имам някаква теория която ми се вижда логична - налудничава е ма щогоде описва нещата - а тя е че единствения процес който може да породи чиста енергия - поне единствения излвестен до сега е анихилацията на материя с антиматерия - тогава имаме само енергия под формата на фотони ...... - тая постановка отговаря на повечето неща ама няма никакви доказателства или смислен модел който описва тоя процес - поне доколкото знам аз.
Но това поражда камара други въпроси - не ли да му .... ..... :)
Радико:
Монтанар, а каква енергия поражда предавателя на връх Ком, че е по близо до тебе.
не е ли чиста енергия
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия