Форум > Филми, видео лекции
Моят свят.
montanar:
За съжаление и сериозен физик не даде адекватен отговор на поставеният от мен въпрос относно същността на енергията :-\
Оказва се поне според мен че енергията без материя няма как да се формулира .....
Много търт работата ......
цитирам въпросът си:
--- Цитат ---Привет из България! Извините мне для мой плохои Рускии язик - надеюс понимаете меня. Господин БОЯРШИНОВ прошу вас и етот замечателнии канал споделите с меня и нас что такое енергия на самое нижние уравен познание. Мне интересует что такое енергия иесли ниет материя - или сказано по другой начин - можно ли дадите определения для енергии без применение частици фотони електони и прочее... Сказано съгласно физие материя ето форма енергия но что такое на саом деле сама енергия? Благодаю вам!
--- Край на цитат ---
https://youtu.be/e3ig74wo18A
технократ:
--- Цитат на: montanar в Юни 20, 2019, 09:06:16 am ---За съжаление и сериозен физик не даде адекватен отговор на поставеният от мен въпрос относно същността на енергията :-\
Оказва се поне според мен че енергията без материя няма как да се формулира .....
Много търт работата ......
цитирам въпросът си:https://youtu.be/e3ig74wo18A
--- Край на цитат ---
Атос обаче няма да е съгласен с теб, а аз съм съгласен ;)
Ето едно видео на руски учен, спорд когото светлината е електромагнитна вълна а не фотон, както предполага конвенционалната физика. Но според него всяка електромагнитна вълна е придружена от фотон който по същността си не е вълна. Така се избягва вълново-корпускулярният модел във физиката който е парадоксален.
https://www.youtube.com/watch?v=PmdChKLG9bM
технократ:
По точно това което виждаме с очите си като светлина, и това което осветява фотоплатката, е електромагнитната вълна породена от удар на фотон върху електрон, когато последният се разлюлее от удара, той емитира електромагнитна вълна.
dmitarp:
Отново изоставаш от постиженията на съвремената физика. Понятието вълна вече не се употребява за да охарактеризира било то светлина или елементарни частици. Съществуват единствено и само частици, дори такива характерни за вълните взаимодействия като дифракция, са описани само от гледна точка на частиците. В миналото физиците са неможели да обяснят дифракцията на светлината и частиците боравейки с понятието частици, и затова се е наложило да използват вълните, и дори да твърдят че частиците притежават вълнови свосйства, но съвремините доказателства показаха, че не необходимо въобще да се използва понятито вълна.
Всяка частици сама по себе си може да се разглежда като енергиен приносител
технократ:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 20, 2019, 01:01:22 pm ---Отново изоставаш от постиженията на съвремената физика. Понятието вълна вече не се употребява за да охарактеризира било то светлина или елементарни частици. Съществуват единствено и само частици, дори такива характерни за вълните взаимодействия като дифракция, са описани само от гледна точка на частиците. В миналото физиците са неможели да обяснят дифракцията на светлината и частиците боравейки с понятието частици, и затова се е наложило да използват вълните, и дори да твърдят че частиците притежават вълнови свосйства, но съвремините доказателства показаха, че не необходимо въобще да се използва понятито вълна.
Всяка частици сама по себе си може да се разглежда като енергиен приносител
--- Край на цитат ---
И как ще обясниш дифракция и интерференция на частици, я пробвай тогава.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия