Форум > Филми, видео лекции
Моят свят.
montanar:
Електромагнитно излъчване в конкретен спектър. Пак е производно на материята
Радико:
Я пак, че нещо не разбрах. Дали искаш да кажеш, че виното е производно на бутилката или, че млякото е производно на супера.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: montanar в Юни 20, 2019, 06:10:48 pm ---Всички в някаква степен имате право според мен - ма тънкия момент е че според теорията за горемия банг се твърди че 1во е имало само енергия от която се е формирала бариониката - е да ама ако е била само енергия какво е била тя - да не смея да включвам тъмната материя и енергия че мазалото става пълно :(
Имам някаква теория която ми се вижда логична - налудничава е ма щогоде описва нещата - а тя е че единствения процес който може да породи чиста енергия - поне единствения излвестен до сега е анихилацията на материя с антиматерия - тогава имаме само енергия под формата на фотони ...... - тая постановка отговаря на повечето неща ама няма никакви доказателства или смислен модел който описва тоя процес - поне доколкото знам аз.
Но това поражда камара други въпроси - не ли да му .... ..... :)
--- Край на цитат ---
montanar, малко по малко идваш на наш'та. Има теории за всичко, които изглеждат логични. Има клипчета с обяснение, които също изглеждат логични. Но това е само до момента в който се задълбочиш в дадена област. Едва тогава разбираш, че много от нашите знания са едва върха на айсберга. Как при това положение да не търсим нови възможности за получаване на енергия.
montanar:
Каквото и да се търси без да се знае какво е нема да доведе до резултат :)
Или казано директно без формулировка или поне доказуема теория на що е то енергия на най ниско ниво правим едно голямо нищо.
/Лично мнение/
Радико - електромагнитните вълни конкретно в радиоспектъра са полета - тия полета знаем ко ги прави - не се прави че не знаеш.
Радико:
--- Цитат ---Радико - електромагнитните вълни конкретно в радиоспектъра са полета - тия полета знаем ко ги прави - не се прави че не знаеш.
--- Край на цитат ---
По точно е да се каже предполагаме. Знаеме до едно ниво после са предположения. Подозирам обаче, че и в това което знаеме сме на различни мнения. По мое мнение бързо въртян постоянен магнит излъчва електромагнитно поле с честота равна на честотата на въртенето му. Или смяташ и това за недоказано.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия