Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Водороден горивен цикъл.
juliang:
Един съвет - докато не ти се поизяснят нещата в процеса на опитите... носи каска и очила ... щото специално с ННО газа грешките обикновено се наказват жестоко.
Михаил Кузмов:
Смея да се похваля, че съм единствен човек пишещ в този форум, постигнал най високи резултати в конструиране на електролизери, захранване и безопасност при работа с BG! Разбира се не без помоща на други двама членове на форума, Pyro Veso и nikolayst! В предните изказвания липсва достатъчно компетентност. Няма да се впускам в подробности, защото темата е за друго, водород и някакъв си цикъл, което не е съвсем ясно като термин! Това което последно коментирате, се намира в под раздел 'разлагане на водата'!
Последно: BG не може да заварява по една единствена много известна причина. Идеалната стехиометрия която превръща газовете отново във вода и последваща пара.
dmitarp:
Да харчиш ток, за да произвеждаш водород или горивна смес, която да изгаряш в ДВГ, свързан с електрогенератор за да произвеждаш отново ток, това не го разбирам. Но обикновен ДВГ, работещ изцяло на водород едва ли ще издържи повече от 20, 30 часа работа. В контакт с водород и при температури над 200 градуса, дифузията на водорода в металите става значима, насищайки се с водород този метал става крехък и лесно се разпрашава. Клапи, и свещи след десетина часа работа на един ДВГ на водород ще изглеждат като проядени от мишки, и в крайна сметка двигателят няма да може да работи или ще работи много зле.
Аз не приемам термина "оксиводород", така казано и изписано като OHH или HHO, това е по скоро вода или както обича да се бъзика Радико Dihydrogen monoxide, от колкото смес от газове, каквото реално представлява сместа получена от този тип клетки, без разделяне на пространството на водорода и кислорода, още повече, че за да има някаква магическа смес от тези газове в атомно състояние, най малкото е те да се генерират върху един електрод, а то не е така. Към тези, които държат на този термин, ако взема 1 литър водород и половин литър кислорд от бутлки и ги смеся, ще получа ли "оксиводород" или ще получа смес от водород с кислород.
Tanas:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Май 08, 2019, 07:20:30 am ---Смея да се похваля, че съм единствен човек пишещ в този форум, постигнал най високи резултати в конструиране на електролизери, захранване и безопасност при работа с BG!
--- Край на цитат ---
Поздравления Михаил Кузмов! А пробвал ли си този BG да го пламнеш с плазма?
Не съм запознат, само питам ;)
bugman:
--- Цитат на: juliang в Май 08, 2019, 12:01:29 am ---Един съвет - докато не ти се поизяснят нещата в процеса на опитите... носи каска и очила ... щото специално с ННО газа грешките обикновено се наказват жестоко.
--- Край на цитат ---
Благодаря за съвета - ще го имам предвид, включително гумени ръкавици и екип. До каска едва ли ще стигна, по-скоро си мисля за цяла маска за лице..., въпреки, че мотоциклетната ми каска ;D, може би ще е добър вариант. Планувам и осигуряване на достатъчно вода и оцет в случай на взрив на клетката... Във връзка с безопасността, дори, почти съм започнал да сглобявам една малка 12V клетка, че ако има взривове, поне да са от по-малка площ... ???
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Май 08, 2019, 07:20:30 am ---Смея да се похваля, че съм единствен човек пишещ в този форум, постигнал най високи резултати в конструиране на електролизери, захранване и безопасност при работа с BG! Разбира се не без помоща на други двама членове на форума, Pyro Veso и nikolayst! В предните изказвания липсва достатъчно компетентност. Няма да се впускам в подробности, защото темата е за друго, водород и някакъв си цикъл, което не е съвсем ясно като термин! Това което последно коментирате, се намира в под раздел 'разлагане на водата'!
Последно: BG не може да заварява по една единствена много известна причина. Идеалната стехиометрия която превръща газовете отново във вода и последваща пара.
--- Край на цитат ---
Поздравления за постигнатото, благодаря за поредният път в който ми обръщаш внимание, че с "БГ" не може да се заварва. И други колеги ме предупредиха, че не ставал за заваряване, но за мен е достатъчно, това, че Юл Браун, твърди, че е постигнал добри резултати, както и доказващите го, аматьорски клипове, в мрежата... Уважавам опита ти и разчитам и на твоята помощ за създаването на клетката ми и се надявам и благодарение на нея и благодарение на моят опит в заваряването да успея да оборя твърдението ти, че "БГ" не може да заварява. :D
--- Цитат на: dmitarp в Май 08, 2019, 08:34:26 am ---
Аз не приемам термина "оксиводород"
--- Край на цитат ---
Дам и аз не го приемам този термин - твърде общ и съответно ненужен и заблуждаващ е... Затова е редно, ако искаме някакви ясни резултати от експериментите си, да направим така, че нещата да са по-конкретни... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия