Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Водороден горивен цикъл.
juliang:
Надявам се че имаш опит в заваряването с оксижен, защото електрожена няма нищо общо.
А проблема е че ако навираш пламъка в метала, ще го окислиш и ще стане само шлака вместо заварка. При работата с оксижен имаш някаква власт над смесообразуването и можеш да ограничиш малко кислорода, но ако ще заваряваш с браун газ/ННО газ/оксоводород там нямаш тази екстра. Досега на кислорода с течния метал ще го окислява моментално. Не случайно се заварява в инертна среда - примерно аргон или СО. Другия вариант е да заваряваш златни верижки примерно - златото няма грижи с кислорода. Или неръждавейка. Но стомана ...
bugman:
Нямам опит със заваряването с оксижен, но имам със заваряване в инертна среда, като Аргон, СО2 и смеси, но в работата, както и в хобито ми, често ми е необходимо подобно на оксижена, заваряване, но тъй като, апаратурата не е много удобна, се надявам, че ще успея, успешно да го заменя със вакуумното заваряване, което на теория не би трябвало да изисква инертна среда, но и самият газ, трябва да е точно определен като съставки...
Михаил Кузмов:
juliang, никой нищо не заварява с BG! Ако духаш пара, в коя да е газова заварка пак няма да стане. BG e точната стехиометрия 2Н₂О₂! Т.е. в обема се намират 2 молекули водород, 1 молекула кислород умножени по много. Разбира се има решение! Разделителен елктролизер. Тогава намаляването на кислорода до подходяща смес, или прибавяне на аргон нещо ще се получи. Впрочем:
http://www.absco-bg.com/index.php/tehnicheski-gazove/vodorod
И моля ви стига с тези каски, ръкавици! Смешно е! Аз управлявам моите е-лизери дистанционно, от закупен на старо танк Т34 ;D ;D!!
BG се добива on demand-при поискване и се използва на момента. BG не се съхранява и не се компресира повече от 4 бар. Не е желателно. Поразия може да направят компресирани количества, както и големи не компресирани в затворен съд. Разбира се ако бъдат запалени по някакъв начин. Важен момент от превенцията е BG да преминава през малки дори мини, разделени обеми. Така никога обратен огън не може да се върне към бъблъра. Обемът над повърхността на водата в бъблъра също трябва да е малък.
Разбита се на чело стои арестора. Ето как пригодих пистолет за сгъстен въздъх с вграден арестор.
https://www.dropbox.com/s/kn7xwarvbf1v70j/B.G.%20gun%20in%20action.mp4?dl=0
Вижте отново клипа с балона. При толкова инкасирани връщания на огън, балона не гръмна.
Радико:
Bugman Не се получава добре заварката пробвал съм. Необходим е апарат който получава водород и кислород разделно и после да ги смесваш като изхвърляш част от кислорода. При заварка с браунгаз пламъка е доста окислителен това е така защото известна част от водорода напуска безпрепятственно системата. Особенно при добив с по голяма плътност на тока. Разни специалисти на които основния инструмент е поялника са щастливи, че са успели да направят нещо приличащо на заварка, Всеки истински заварчик като погледне такава заварка от 2-3 метра само и ще ти каже, че от това нищо не става. Има хора които ще ти кажат, че като добавиш малко алкохол и проблема се решава. Не не се решава единственното решение е регулиране на съотношението "Н" - "О"
bugman:
Колеги, изхождайки от теоретичните ми знания, ми се струва ми се, че има някакво, недоразумение, относно производството на истинският Браун газ, тоест единственият за когото се споменава в патента за заваряване... Искате ли да започнем в нова тема, начисто да обсъдим, кой какво и как добива и какво трябва да се добие за да се пилучи, евентуално "Вакуумното заваряване".
Извинявам се, че "цапам" темата за пореден път, макар и да има връзка...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия