Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Водороден горивен цикъл.

<< < (12/17) > >>

juliang:

--- Цитат на: bugman в Май 06, 2019, 08:43:13 pm ---Добре, ако приемем, че си прав и единствените механични проблеми са описаните от теб, то тях не ги ли решаваме, просто с едно по малко бутало?

--- Край на цитат ---
Буталото се прави възможно най-голямо, тъй като тогава имаш най-голямо съотношение "площ/маса". Не случайно не правят 12 цилиндрови 2 литрови двигатели, а са само с 4 или 6 цилиндъра. Повечето цилиндри изискват повече клапани, повече лагери, по-голяма площ на триене между буталото и цилиндъра ... абе все кофти неща.

--- Цитат на: bugman в Май 06, 2019, 08:43:13 pm ---... няма ли да се окаже,  че няма нужда да търсиш бензиностанция, щото си произвеждаш сам горивото?

--- Край на цитат ---
За съжаление това противоречи на някои физични закони. А физичните закони за разлика от юридическите не могат да се заобикалят.

Михаил Кузмов:
https://www.dropbox.com/s/2r2kbtlm5tdxy06/Clear%20tap%20water.mp4?dl=0
Напротив, стигнах и по далеч на времето, в споровете с владимир димитров! Контролирано високо напрежение в чиста чешмяна вода. Всичко се свеждаше до йонизация и плазмен ефект. Ако Юткин е открил още нещо аз не го зная. Сподели!
Bat-Vanko продължи нататък, но не зная до къде!

bugman:
Така де, нас обаче не ни устройва дадено съотношение - площ/маса и затова го променяме в наш интерес... Къде е проблема и какво ни пука, че производителите са избрали друго?
Не разбирай нещата буквално, съжалявам ако грешно съм се изразил... Можем в къщи да си произведем, необходимия газ или част от него, а друга част с ток от алтернатора...

bugman:
Добре е да се мисли и в посока - как да използваме в системата и безплатната енергия, която ни дава двигателят по време на работа, като налягане, вакум, топлина...

Tanas:
Не, не, не се занимавам с Владо - пълен мошеник!
Говорим за Юткин, но по-нататък мисля и аз да допълня с клипчета.
Работата не е аматьорска, да!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия