Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Водороден горивен цикъл.
montanar:
Пуст оксиводород е дзвер ..... добре че имаш арест ......
Ето как се държи чист водород когато се смесва с въздух..... Атос да ме извинява че го споменавам :P
https://www.youtube.com/watch?v=3qPclt51GPk
технократ:
Оксито е много капризно, така че за любители е препоръчано да не се занимават с него. имплозии, мимплозии все прочее са все книжнина и никой досега освен Брауна канадеца от български произход, не го е опитомил. ;D но все пак дерзайте, никога не се отказвайте от идеите си. Аз не съм толкова навътре, но водорода е бъдещето на енергетиката, единственият му недостатък е в съхранението му.
технократ:
Дори и да са в стехиометрично съотношение, при стайна температура водородът и кислородът практически не реагират. При открит огън обаче те реагират с експлозия. От друга страна, в присъствието на инхибитор на реакцията (антидетонаторна добавка) като тетраетилолово, няма експлозия дори и при открит огън.
нещо полезно. ;)
Радико:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Май 04, 2019, 06:45:41 pm ---Нещата при ДВГ, разказани от juliang са така. Нека се върнем на "кутийката" анероид. Мисля че Радико някъде беше повдигнал този въпрос и там имаше коментари. Нещо мини беше. Пак се повтарям не е невъзможно, правено е! Обаче за да се получи висока честота трябва налягане. Оксиводорода не е разумно да се комресира на повече от 2-3 бара. Решението е трудно и скъпо. Отделно компресирани водород и кислород. Дозиране с ел. вентили и все пак трудно постижима висока честота на процеса. Това означава бавно "оборотен мощен двигател"!?
Проблемът с dropbox ще да е от linux. Ще заредя Win10 да видя ще се получи ли.
--- Край на цитат ---
Аха писал бях, потърсих го. Мисля, че за ей това става дума:
http://mazeto.net/index.php/topic,9355.msg67874.html#msg67874
Иначе много пъти съм казвал, че водата е един от най неподходящите флуиди за превръщането на топлинна енергия в механична. Наложила се е единствено поради ниска цена
технократ:
--- Цитат ---Иначе много пъти съм казвал, че водата е един от най неподходящите флуиди за превръщането на топлинна енергия в механична. Наложила се е единствено поради ниска цена
--- Край на цитат ---
Разбира се че колкото точката на изпарение на една течност е по ниска, толкова повече е по добра, за превръщането от топлинна енергия в механична.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия