Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Водороден горивен цикъл.

<< < (7/17) > >>

juliang:
При разширението на газовете в цилиндъра налягането отива над 100 бара. Дори и да направиш абсолютен вакуум при евентуалната имплозия, печалбата ти ще е под 1%. Според мен изобщо не си струва - икономията ше е измерима само в лабораторни условия. А абсолютеен вакуум ще направиш ако гориш само ННО газ. Това няма как да стане щот двигателя ще експлоадира. Ако гориш нещо в коети има въздух - автоматично получаваш 80% азот, дет няма да кондензира и вакуума няма да е абсолтен, а оттам ти пада и ефективността.
А как ще охлаждаш газовете от над 1000 градуса до под 100 за да кондензират за период хилядни от секундата - идея си нямам. Защото един нормален двигател има над 6000 оборота в минута, или 100 оборота за секунда, или един оборот за 1/100 от секундата. За конденизране ще разполагаш с 5 хилядни от секундата... да намалиш температурата на газ от 1000 на 10 градуса ... На газ, който просто няма такава топлопроводимост, че да изхвърли топлината за такова кратко време.

технократ:
Юлиане, какъв вакуум, бе, то самият вакуум го прави ННО то, нема проблеми при имплозията при него, не е като при бензина нафтата и газта, колко пъти да повтарям че СО2 се втечнява при 79 минус градуса, единственият му недостатък е съхранението щото водородът кипи при (-252,72 °C)

Михаил Кузмов:
Нещата при ДВГ, разказани от juliang са така. Нека се върнем на "кутийката"  анероид. Мисля че Радико някъде беше повдигнал този въпрос и там имаше коментари. Нещо мини беше. Пак се повтарям не е невъзможно, правено е! Обаче за да се получи висока честота трябва налягане. Оксиводорода не е разумно да се  комресира на повече от 2-3 бара. Решението е трудно и скъпо. Отделно компресирани водород и кислород. Дозиране с ел. вентили и все пак трудно постижима висока честота на процеса. Това означава бавно "оборотен мощен двигател"!?
Проблемът с dropbox ще да е от linux. Ще заредя Win10 да видя ще се получи ли.

montanar:
О ..... мен ме е е страх изобщо да ги и смесвам преди г.камера, съхранение само в отделни съдове - тогава може и при големи налягания - а дозирането действително е проблем и трябва прецизни и бързи вентили .......
То идва че да се направи нещо смислено трябва да е по-голямо - а то остави че това ще породи конвективни проблеми и ш намали честотата а и за капак ш плаши гаргите от целия квартал като се разгърми  ;D що пуст водород е бая бързак

Михаил Кузмов:
https://www.dropbox.com/s/qr5ycupymx6mx9v/100%25%20BFA%20for%20B.G..mp4?dl=0
пробвай с този линк, ще гледаш ли, ако ти иска регистрация просто затвори
при мен през този линк се гледа под Win10

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия