Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Водороден горивен цикъл.
Михаил Кузмов:
Сори, никъде не съм написал че няма да работи. Напротив ще работи! Ще се постарая да изровя от видео архива ми, клипа който потвърждава това. Публикуван е във форума, но вероятно линка вече е невалиден. Също със съответно описание. После ще коментираме какво не се разбираме!
P.S. точно както работи и на venzi
Михаил Кузмов:
https://www.dropbox.com/preview/ELECTROLYSIS%20and%20plasma/Practice%20with%20B.G/100%25%20BFA%20for%20B.G..mp4?role=personal
Това е клипа. Искам да отбележа, не е правен с цел показване на това което коментираме, за това бъдете толерантни. Правен е с цел да покаже 100% спиране на обратен огън от създаден от мен арестор.
Описавам: балона е напълнен с оксиводород от електролиза на вода, след него има спирателен газов кран, след него е арестора, след това прозрачен маркуч, след това неръжд. тръбичка и на финала гори пламък от газова горелка.
Процеса: отварям бавно крана докато маркуча се напълни с газ, газта достига изхода, запалва се от горелката, в маркуча се наблюдава обратен огън до арестора, следва отново пълнене и повтаряне на процеса.
Отварям крана повече, патканията увеличават честотата си.
Сега искам да внимавате повече, тъй като този момент не съм фиксирал достатъчно, но точно той показва какво се случва. Когато газта достигне краят паткането инциира експлозия, която се усеща по духането на пламъка. Засмукване на пламъка обаче не се наблюдава понеже имплозията е нищожна, и е според количеството газ който се превръща във вода.
Аз вече написах, 1 литър вода се превръща в 1866 литра газ. Сега следва да сметнем обема на маркуча за да разберем колко газ се е превърнал във вода. Т е. тази микро капчица трябва да създаде имплозия. Колко?
Не съм изчислявал, защото е безсмисленно за такива количества. От тук нататък се сещайте колко газ е необходим, колко вода да бъде разградена, колко ел. енргия е необходима за да получим осезаема работа?
Класически ДВГ работи прилично без да се усеща имплозията с малко засмукване на газ, но когато се увеличи газта започва чукане, което ще ви го кажат много мераклий от миналото.
juliang:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Май 04, 2019, 04:28:32 pm ---Класически ДВГ работи прилично без да се усеща имплозията с малко засмукване на газ, но когато се увеличи газта започва чукане, което ще ви го кажат много мераклий от миналото.
--- Край на цитат ---
Защото масово хората не разбират че в ДВГ има ГОРЕНЕ, а не експлозия. Скоростта на това горене е определена и ДВГ е конструиран със съообразяване на тази скорост.
При добавяне на ННО смес, която гори много по-бързо нещата неминуемо се прецакват.
технократ:
Юлиане това което става в ДВГ по същноста си е експлозия, но с малки декани, детонации, те са вредни, но без тях не може, защото си трябва скоростно нарастване на налягането за движение на беталото за определен период. Не може да се мандахерца за година това бутало ;D и да движи колянов вал. За имплозията, ми при горене на бензин основното количество на горимите елементи са въглерод, а неговите окиси кондензират при минус 78 градуса, и 5 бара налягане, така че не може да се разчита на имплозия при бензина, само при оксиводорода могат да стават такива магии. Но си требе експериментален труд, за да се получи неговото, на оксиводорода. :)
montanar:
Михаил Кузмов
Клипа не се отваря но това както и да е ... сега горедолу разбирам каква ти е мисълта.
Значи водорода има маса 0,0899 kg/m3
кислорода 1,429 kg/m3
реакцията за моларен обем е
2 H2(g) + O2(g) → 2 H2O(l) + 572 kJ
Да не разтягам цялата сметка в килограм вода са 111 грама водород другото от масата е кислород
А кило водород при реакция с кислород дава 40кв/ч енергия
Тоест в кило вода има грубо 4.4кв/ч
Но друга ми е мисълта на цялата тая гимнастика
Мисълта ми е че може да се добива чист водород който и има адекватните начини за съхранение - чист кислород също е част от цялата дъндания.
Идеята е да се взима енергията от тоя процес не само топлинно като ги окисляваме отново а и механически.
А пукалката де ще пука и мандахерца някаква магнитна система и ще добива точец е проста системка и е + към цялата история.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия