Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Загадките на магнитното поле

<< < (3/6) > >>

Ksurnev:
Тоеа е на прима виста – хрумна ми, че магнита може да е като ферита.
Ферита концентрира електромагнитни вълни, а магнита - магнитни.
Не съм анализирал нищо, просто го написах.
Как мислите?

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Радико в Март 31, 2019, 09:14:54 am ---Докато пишех това се сетих, че униполярната машина влиза в противоречие с един цитат на Бат Ванко. А именно, че индукция в проводник имаме когато той се придвижи от зона с един интензитет към зона с друг различен по сила или когато интензитета на зоната се промени. И двете условия отсъстват в случая а индукция има. Извода е, че харакрера на процеса е различен.

--- Край на цитат ---
Радико няма никакво противоречие. Съществуват колекторни динамомашини, в които посредством явна комутация се генерира еднополярно напрежение. Тука е същото с тази разлика че комутацията е скрита. За да не се задълбавам повече, който се интересува, може да прегледа файла по долу. Там много добре е обяснен принципа а също са дадени примери за правилно и грешно изпълнение на еднополярни динамомашини.

Аtos:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 31, 2019, 01:37:38 am ---Магнитното поле на постоянните магнити всъщност не е свойство на самата материя, а на това как тази материя, в нейната си специфична структура, взаимодейства със средата около нея.

--- Край на цитат ---
Аз като ви казвам, че магнетизмът и гравитацията не са свойства на материята...ама не...
Чрез материята само се проявяват.

juliang:
Да, те са свойство на съответните полета. Ако няма маса или магнит, напрежението на полето е нула. Ако се появи - гравитаионното или съответно магнитното поле придобива някакъв интензитет.

x_name41:
като споменах че магнитно поле във вакуум не може да съществува се имаше предвид че не може да се формира между два магнита.
https://www.youtube.com/v/PoyrM1_wr3k?start=2425
въпросният диалог на Роман Карноухов с Виктор Катющик (от 40:25 минута натам)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия