Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Загадките на магнитното поле
Михаил Кузмов:
Няма да има въртеливо движение! Външна сила трябва да превърта конструкцията на еднополярен магнит, синхронно с въртенето на ротора в точен момент. Товар трябва да ограничава rpm защото при повишаване на оборотите ще излиза от синхрон и пак ще спира. Показвал съм клип с тригерно превъртане на еднополярен магнит задействан от ръката ми.
Доста е сложно, може би ще се получи, но дали ще се извлече силата на магнитите остава неясно??
технократ:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 01, 2019, 09:59:58 pm ---Няма да има въртеливо движение! Външна сила трябва да превърта конструкцията на еднополярен магнит, синхронно с въртенето на ротора в точен момент. Товар трябва да ограничава rpm защото при повишаване на оборотите ще излиза от синхрон и пак ще спира. Показвал съм клип с тригерно превъртане на еднополярен магнит задействан от ръката ми.
Доста е сложно, може би ще се получи, но дали ще се извлече силата на магнитите остава неясно??
--- Край на цитат ---
Би трябвало еднополярният магнит да упражнява външната сила, на рисунката еднополярният магнит ще действа точно така. Или поне на мен ми се струва че ще е така. И ако има качване на оборотите това е дабре, означава че конструкцията е работеща и остава само да се включи товар към нея, динамо или нещо друго. Мисля да пробвам пък и да не стане няма да изгоря с много пари.
технократ:
Мисля че няма да стане, защото когато еднополярният магнит SS застане между полюса на единият от магнитите SN, ще се установи силово равновесие, между еднополярният магнит и роторният.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия