Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Генератор Helios
krasias:
Добре van, след като ленца е само трансформатор на механична към електрическа енергия, а ти казваш че той пречи и не ни е необходим, след като според теб генератора може да дава енергия без да я взема от някъде защо изобщо трябва да го въртим тоя генератор. Защо ти е това въртене само излишно да се вдига шум и да се хабят лагери.
Михаил Кузмов:
van, моето канче те пита, ти знаеш ли какво може или не може, на базата на собствен опит?
mind:
--- Цитат на: krasias в Март 09, 2019, 11:15:42 am ---... защо изобщо трябва да го въртим тоя генератор. Защо ти е това въртене само излишно да се вдига шум и да се хабят лагери.
--- Край на цитат ---
Щото така. Щото трябва нещо да се фръцка, като по fashion канала, да е завоалирано по-мистично и тайнствено.
И аз като си карам колелото, страшно ми пречи "ефекта на педалите", затова смятам да ги резна с флекса и да си карам така без да ме болят краката после. Веднага някой да влиза в Уикипедия и да изтрива това позорно изречение:
"Правилото на Ленц може да се разглежда като аналогично на Третия закон на Нютон от класическата механика."
lz1jer:
Генераторът на Кромри е особен случай, при който таймингът е такъв, че когато дойде време за реакцията на Ленц, генераторните намотки са се превъртяли до ъгъл, в който, магнитното поле около тях подпомага "влизането" и "излизането" им от полето на постоянните магнити.
krasias:
lz1jer, реакция на ленц има само под товар, тоест когато има нужда от прехвърляне на енергия от механична в електрическа. Това което ти искаш да ми кажеш е че генераторът на Кромри в тоя частен случай се явява едновременно и двигател и генератор, тоест един вид ротовертер. Честно казано не съм го правил този генератор но не е сложен и лесно мога да го изработя за да проверя на практика за какво става въпрос. Знам че ти го имаш направен затова ти имам доверие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия