Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения
Радиестезия - отговори на махалото
PyroVeso:
--- Цитат на: juliang ---Нали се сещаш. че щом материализираш реалността, то няма никкъв проблем да си материализираш и планентите в нужното разположение. Реално можеш да си материализираш и компютъра, от който четеш уж моя (а реално - твоя материализиран) отговор. И събеседниците на живо също са плод на твоето материализирано желание...
--- Край на цитат ---
Не е баш така... Реалността е консенсусна. Демек, от колкото повече съзнания е призната една "истина", толкова по-"реална" е тя.
Подозирам, че можеш да материализираш всичко (целия свят) само насън (правил съм си доволно много експерименти в тази посока), но човек дори и тогава не успява, от инерция ли, от навици ли, от "придържане към познатото" ли, от що ли?
--- Цитат на: juliang ---Изобщо как можеш да имаш толкова откачено въображение, че да материализраш такъв гаден индивид като мен? Не можеш ли да си фиксираш някаква по-нормална реалност? :)
--- Край на цитат ---
Това си е твое мнение. За мен - всяко мнение различно от моето е важно, стига разбира се да не е прекалено глупаво (неграмотно) и необосновано, или пък тенденциозно заядливо...
И споко - в съня ми те няма :)
juliang:
--- Цитат на: PyroVeso в Февруари 03, 2019, 12:21:05 pm ---Не е баш така... Реалността е консенсусна. Демек, от колкото повече съзнания е призната една "истина", толкова по-"реална" е тя.
--- Край на цитат ---
Хммм... а ако реалността не е реална? Ако другите съзнания които "приемат истината" са само плод на реалност, материализирана от твоето съзнание? То би могли да си материализира само съзнания, които са напълно или отчасти съгласни с твоята реалност (е, и едно-две "бунтарски" съзнания за поддържане на интригата :) )
Аtos:
Навлизаш вече в дълбоки философски води.
Има си философски "школи", които са развили ученията си на базата на егоцентризма, допускайки, че АЗ-ът е единствен като реалност и всичко около него е продукт на "изкуствено създадено" съществуване.
Макар, че някои от тях са добре развити като теза, това не отменя факта, че са наивни по същност. Допускайки един-единствен АЗ за истински, реален и значим, автоматично означава, че се отрича възможността да съществуват други АЗ-ове (на други хора, различни от този на разглеждащия от подобна гледна точка). Което пък обезсмисля самото наличие на подобно учение! С прости думи - ако ТИ си единственият и реален човек, а всички други са просто "статисти", "пълнеж" и бутафория (създавайки декор за личното ТИ велико и единствено съществуване), защо ти е учение за това, че и да го разпространяваш? Върху кого? Върху "мебелировката" ли?
Та...не откриваш топлата вода в това поприще, вземи наистина се позапознай с някои "мислители" и теориите им! За да атакуваш определени схващания, трябва да си стигнал до дъното на разбирането им, това пък означава, че първо трябва да се запознаеш с тях!
x_name41:
https://www.youtube.com/v/bAeqcixXrds
Феноменът Хасан Узунов от Родопите открива вода под земята с багети. Който не вярва да отиде и да провери лично
Аtos:
Откриване на вода с багета не е трудно, повечето хора от този форум го можем, сигурен съм, че го могат и дори голяма част от тези, които никога не са опитвали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия