Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитен акумулатор на Лийдскалнин

<< < (11/24) > >>

Радико:
Добре питам какво се получава когато два магнита извършат работа приближавайки се по едно направление а механизъм извърши работа с цел раздалечаването им в друго направление. Получи ли се равенство на извършените работи.

Vector:
Получи се.
Но ако вместо механизъм се използват двойка магнити може резултата да е различен...

Bat_Vanko:
Определението за консервативно поле е че няма значение траекторията а само разликата между максималното и минималното поле. И забележете - става въпрос за ПОЛЕ и неговите силови линии а не за магнити. Както и да са разположени магнитите силите зависят само от силовите линии. Независимо каква е конструкцията винаги има максимум и минимум на полето в един цикъл. При по голям градиент на изменение на полето силата е по голяма но продължителността е по малка. А когато градиента е по малък силата е по малка но пък по продължителна като време. В крайна сметка и двете работи са равни без да има превес на някоя. А това се дължи на разпределението на силовите линии симетрично на техният максимум.

Радико:
Бат Ванко, когато запитат някого за нещо което има ясен отговор състоящ се от две думи а той отговори с 200 то този човек или е адвокат или поради някаква причина не иска да каже отговора. Все пак благодаря за изчерпателността.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Януари 04, 2019, 08:48:39 pm ---Не е по темата ама не мога да се сдържа да не вметна:
 epwpixieq-1 Наистина ли вярваш, че хуманоидите са открили огъня през ледниковата епоха и, че в този момент са били полумаймуни.

--- Край на цитат ---
И аз се извинявам за вмъкването, не по темата. Имайки в предвид че ледниковия период го дава да е свършил преди 100 века, като е имал своя максимум между 160 и 250 века,  мисля че коментара ми беше сравнително прецизен ( https://en.wikipedia.org/wiki/Last_Glacial_Period )
Не мисля че преди 15 или 25 хиляди години рода хомосапиенс са били полумаймуни, тогава когато най-много им е трябвал огъня, та той даже е иьпольесн много преди това.
Да не изпадаме в дребнавост, приемам че вие имате абсоютно право и аз съм в грешка (надявам се с това да се приключи отклонението). Моето вметване изобщо нямаше тази идея, затова казах че е по-скоро реторичен въпрос, съжалявам че не сте го разбрали, както и за отклонението от темата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия