Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
Радико:
Не атос пак не ме разбра. Приеми,че съм казал: о да видях жертвите в дерето даже събирах ръце и крака, само ми се струва, че автобуса не беше син на мен ми се видя бежов.
А сега сериозно не съм се сблъсквал и си нямам идея как е станало това с минутите напред назад с другото имам както опит така и идея как се получава.
Аtos:
Ами, как е станало...тук съм се опитал да го обясня от моя гледна точка:
http://mazeto.net/index.php/topic,9942.30.html
пост 31
Maistora52:
ФИКЦИЯ, Технократе, - фикция! - сам го казваш и си пределно прав!
В Природата БЕЗ Разум - Време не съществува!
И не може една фикция да "тече" нанякъде си. Протичат единствено ПРОЦЕСИ.
Друг е въпросът, че Разумът, за да осмисли, т.е. за да разбере - той въвежда всевъзможни свои Фикции, Мерки, Еталони, Знаци и.... започва една "голяма игра" с всички тях... върти ги, суче ги, мести ги отляво и отдясно на знака за равенство, и доказва (например) че 2 + 2 = 5!...
Това разбира се, подлъгва следващите поколения и изведнъж някой си решава, че Времето САМО ПО СЕБЕ СИ е нещо РЕАЛНО съществуващо, и че щом може да се ИЗМЕРВА значи може и да се МАНИПУЛИРА и ... започват да се роят най-великите човешки ГЛУПОСТИ, с вече уникална - НАУЧНА форма... Следващите поколения възпроизвеждат ФАНТАСТИЧНИ "машини на времето" и ... омагьосаният кръг се затваря!
Точка!
Така Човечеството попада в своя най-велик, най-смешен, най-грандиозен и най-тъп ТУПИК - ПОСТУЛИРАЙКИ, ЧЕ ИМА ЧЕТВЪРТО ИЗМЕРЕНИЕ - ВРЕМЕ.
Следват и постулатите за наличие на "време-пространство", и че то може да се "изкривява" и ....
А, бе.... ТУПИК ... няма друг изход! - предстои да потънем в собствените си подвижни пясъци!
Всъщност по никакъв начин не може да се ИЗМЕРВА нещо, което не Съществува Реално!
Могат да се "измерват" (измерването е също фикция на сравняване на всъщност фиктивно еднакви еталони!) - според мен - само и единствено някакви количества. Могат да се наблюдават всевъзможни ПОДРЕДБИ на поредици от Взаимодействия, но никога не трябва да ги дефинираме тези поредици като ВРЕМЕ, просто защото е абсолютно ТЪПО!
Това, което се има предвид, когато се използва понятието ВРЕМЕ в технически и научен смисъл, означава само и единствено ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ОТ НАБЛЮДАЕМИ, ИЛИ ПРЕДПОЛАГАЕМИ ПРОЦЕСИ.
технократ:
--- Цитат на: Maistora52 в Декември 17, 2018, 07:47:38 am ---ФИКЦИЯ, Технократе, - фикция! - сам го казваш и си пределно прав!
В Природата БЕЗ Разум - Време не съществува!
И не може една фикция да "тече" нанякъде си. Протичат единствено ПРОЦЕСИ.
Друг е въпросът, че Разумът, за да осмисли, т.е. за да разбере - той въвежда всевъзможни свои Фикции, Мерки, Еталони, Знаци и.... започва една "голяма игра" с всички тях... върти ги, суче ги, мести ги отляво и отдясно на знака за равенство, и доказва (например) че 2 + 2 = 5!...
Това разбира се, подлъгва следващите поколения и изведнъж някой си решава, че Времето САМО ПО СЕБЕ СИ е нещо РЕАЛНО съществуващо, и че щом може да се ИЗМЕРВА значи може и да се МАНИПУЛИРА и ... започват да се роят най-великите човешки ГЛУПОСТИ, с вече уникална - НАУЧНА форма... Следващите поколения възпроизвеждат ФАНТАСТИЧНИ "машини на времето" и ... омагьосаният кръг се затваря!
Точка!
Така Човечеството попада в своя най-велик, най-смешен, най-грандиозен и най-тъп ТУПИК - ПОСТУЛИРАЙКИ, ЧЕ ИМА ЧЕТВЪРТО ИЗМЕРЕНИЕ - ВРЕМЕ.
Следват и постулатите за наличие на "време-пространство", и че то може да се "изкривява" и ....
А, бе.... ТУПИК ... няма друг изход! - предстои да потънем в собствените си подвижни пясъци!
Всъщност по никакъв начин не може да се ИЗМЕРВА нещо, което не Съществува Реално!
Могат да се "измерват" (измерването е също фикция на сравняване на всъщност фиктивно еднакви еталони!) - според мен - само и единствено някакви количества. Могат да се наблюдават всевъзможни ПОДРЕДБИ на поредици от Взаимодействия, но никога не трябва да ги дефинираме тези поредици като ВРЕМЕ, просто защото е абсолютно ТЪПО!
Това, което се има предвид, когато се използва понятието ВРЕМЕ в технически и научен смисъл, означава само и единствено ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ОТ НАБЛЮДАЕМИ, ИЛИ ПРЕДПОЛАГАЕМИ ПРОЦЕСИ.
--- Край на цитат ---
Напълно съм съгласен с вас, а какво ви е мнението за пространството, то също ли е фикция на разума? струва ми се интуитивно че пространството е обективно, но въвеждането на 3 измерност на пространството, е фикция на разума. Всеки обект във света има обем, а това че ние го делим на височина ширина и дълбочина е фикция на разума, за да може да му даваме количественна оценка на този обем, но безобемни извънпространственни форми на материя в природата не са открити и вероятно не съществуват, те съществуват само като фикция , материална точка във физиката, състояния на сингуларност и прочее.
Радико:
Я вие двамата фикционерите. Аз имам до мен на масата чашкакафе преди фиктивен период я бутнах леко напред. След това я върнах пак в фиктивно старото и състояние това е защото време няма и чашата може да бъде навсякаде по масата. Та що не вземете да затвърдите експеримента ми по следния начин: Взимате по един голям чук и го стоварвате върху устройството от което влизате в този форум, после премествате чука и пораженията "нали са само фикция" назад. А пък аз се надявам че ще имам голямо количество фикционно пространство в което няма да се налага да чета красиво написани глупости.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия