Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
технократ:
--- Цитат на: Радико в Декември 17, 2018, 08:48:54 am ---Я вие двамата фикционерите. Аз имам до мен на масата чашкакафе преди фиктивен период я бутнах леко напред. След това я върнах пак в фиктивно старото и състояние това е защото време няма и чашата може да бъде навсякаде по масата. Та що не вземете да затвърдите експеримента ми по следния начин: Взимате по един голям чук и го стоварвате върху устройството от което влизате в този форум, после премествате чука и пораженията "нали са само фикция" назад. А пък аз се надявам че ще имам голямо количество фикционно пространство в което няма да се налага да чета красиво написани глупости.
--- Край на цитат ---
Радико глупости пишеш ти, ми като не си съгласен с казаното от мен и майстора, поне се опитай научно и аргументирано да ни обориш. Със сарказми не става ползотворен дебат, а ащо си решил да спамиш в темата, има модератор към който мога да се обърна. Темата е моя и имам право на защита от страна на модератор. Моля Атос да обърне внимание.
hyparh:
Имам чувството, че Радико вече си отрича ей така по инерция :)
Разбира се, че Майстора е прав. Дори не е необходимо да се замисля чак толкова човек, за да го проумее. Просто трябва да излезе от оковите на масовите фалшиви насаждания относно "времето".
Радико:
Наличието на НЕОБРАТИМИ СЪБИТИЯ ние наричаме време. А сега се доизяснете вие, не ви харесва думата време като определение за това наличие или отричате необратимостта.
ТОЛКОВА ОТ МЕН ЗА ВРЕМЕТО ЧЕ МИ Е ЦЕННО
технократ:
--- Цитат на: hyparh в Декември 17, 2018, 10:36:25 am ---Имам чувството, че Радико вече си отрича ей така по инерция :)
Разбира се, че Майстора е прав. Дори не е необходимо да се замисля чак толкова човек, за да го проумее. Просто трябва да излезе от оковите на масовите фалшиви насаждания относно "времето".
--- Край на цитат ---
Прави са ти разсъжденията за времето. Аз нямам нищо против да се критикуват мнения във форума, но обосновано, научно, а не по махленски, още по лошо става когато рецензиите стават със сарказъм.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Декември 17, 2018, 10:52:00 am ---Наличието на НЕОБРАТИМИ СЪБИТИЯ ние наричаме време. А сега се доизяснете вие, не ви харесва думата време като определение за това наличие или отричате необратимостта.
ТОЛКОВА ОТ МЕН ЗА ВРЕМЕТО ЧЕ МИ Е ЦЕННО
--- Край на цитат ---
Редът на събитията е необратим, раждане > смърт, изгрев > залез, но това не е дефиниция за времето, защото ако хипотетично разгледано ако се обърне причинноследствената връзка и необратимите събития станат обратими, тогава пак времето фиктивно ще присъства. Събитията са необратими защото се подчиняват на причинно следствената връзка, а не защото времето представлява тази причинноследствена връзка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия