Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
hyparh:
"Утрепанация" е хубава нова думичка :D Смятам да я включа в речника си :D
Докато за времето има различни виждания и разбирания, то пространството... си го има със или без материя. Например една кутия можем да я напълним с чушки и домати или с вода, а можем да я оставим и само с въздух или пък да издърпаме целия въздух от нея с вакуумна помпа, като обгражданото от стените на кутията пак си е пространство. А можем и да махнем кутията, както и цялата материя наоколо - пространството ще продължи да съществува. Аз поне не виждам дилема тук.
ПП. Като стана въпрос за правопис, искам да обърна внимание и на друга масова грешка, а именно използване на "в предвид" или "на предвид", които са погрешни. Правилното е само "предвид": https://kaksepishe.com/predvid-3/
Михаил Кузмов:
Предлагам да разнищим времето на квантово-криогенично ниво в джанибеков стил за да енталпизираме състоянието! wow?
Арахая:
--- Цитат на: технократ в Март 13, 2019, 08:43:36 pm ---Материята също не може да се пипне и да се види, това което се пипа и се вижда като материя, не е самата материя а нейните форми и проявления във действителността.
--- Край на цитат ---
Ах, как буквално си "захапал" изречението - "По натам от съчетанието на тези първоматерии(ефир, огромно число от тънки материи), се получават хибридните материи и тези, които очите ни виждат и ръцете ни пипат..."
Можем да си играем с думите до безкарай! Та...
Как дефинираш материята?
Как дефинираш пространството?
Как дефинираш етера?
Как дефинираш информация?
Полагам усилия да разбера от коментарите ти смисъла и значенията, които ти влагаш, но не успявам.
--- Цитат ---технократ
Така че кое е първичното според теб, може ли да съществува характеристика на нещо без самото нещо да съществува.
--- Край на цитат ---
Според мен пространството може да съществува без материя, да :). hyparh и atos са го обяснили добре.
Това с първичното мисля, че обясних разбирането си с поста за "кокошката и яйцето". При опита за обяснение на материята и пространството думата "първично" само подхлъзва...
--- Цитат ---технократ
Чрез взаимодействието материята съществува, и чрез същото тя оказва въздействие на нашите сетива, за нейното присъствие, и детектиране.
--- Край на цитат ---
Това не го схванах изобщо?
ПП. В тази тема съвсем забравихме времето :)
montanar:
Ае и аз да се изрежа :P - не претендирам за достоверност но така спя спокойно.
За мен времето е условно понятие за интервал за случване на събития и процеси.
За мен пространството е разстоянието е между частиците материя.
Изводите ми са че няма време без пространство и няма пространство без материя.
А големата мъка за ефиреца - според мен го няма - и довода ми е елементарно прост (като мен самия)
А той е - Ако предположим че има ефир той не е барионно ниво - щото ако беше на това ниво щеше да имаме забавяне на разните квантови частици - а такова нямаме - (кнкретен пример са прилитащи от на майната си от въпросните частици аджиба тия частици колкото са яки и колкото са дребни че успяват да преминават през цели планети извода е че не взаймодействат с нищо - друг довод е аджиба ако имаше ефир той щеше да влияае и на вътреатомно ниво и това би предизвиквало най малкото загряване и разпад на всичко.)
Така че господа ефираджии. сънувайте кошмари и ефира да бъде с вас! ;)
Радико:
--- Цитат --- За мен времето е условно понятие за интервал за случване на събития и процеси.
За мен пространството е разстоянието е между частиците материя.
Изводите ми са че няма време без пространство и няма пространство без материя.
--- Край на цитат ---
За мен секундата е условно понятие за интервал за случване на събития и процеси.
За мен метъра е разстоянието е между частиците материя.
Изводите ми са че няма време без пространство
но има пространство без материя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия