Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Що е то време

<< < (40/55) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Март 14, 2019, 07:01:16 am ---За мен секундата е условно понятие за интервал за случване на събития и процеси.

За мен метъра е разстоянието е между частиците материя.

--- Край на цитат ---
Ако погледнеш официалните дефиниции за метър и секунда ще разбереш че двете са едно и също нещо. Т.е. не са едно и също, но са неразривно свързани.
А ако намесим Айнщайн връзката между двете понятия става още по-силна.

montanar:
Радико, не случайно не съм ползвал мерни единици, а само понятия  ;)

plcsoft:
Що е то време! Ако излезем от тесните пътеки на съвременното мислене и това до колко сме се задълбали в дресировката си!? Тоест до колко сме захванати в капана на думите и понятията.Та ако погледнем по-всеобхватно на света около нас то, тогава ще осъзнаем че, реално времето не съществува. Да, това е понятие което е създадено за да се улесни мисленето в черепната кутия на хомо сапиенс! :) Но, за да не си губим безценното време взаимно и да не изпадаме в меркантилна дребнавост която подхранва единствено драгоценното ни его и паянтовите основи на съвременната цивилизация,то който има желание нека да изгледа това филмче където един от съвременните философи е дал най-доброто обяснение което съм чувал до настоящият момент в своя земен жизнен цикъл!? Има го преведено на български! Ето ви и линка- https://vimeo.com/83374578!
На интересуващите се приятно гледане, а на другите приятно драпане по-трънливите пътеки на обремененият УМ!?!?

hyparh:
Вече ставаме четирима от пишещите (или всъщност петима, понеже усещам, че и Арахая се опита да загатне същото), които стигаме до извода, че времето не съществува ;) Дружинката на безвремието се увеличава :D

montanar:
hyparh тъй като време не съществува защо вие съществувате?  :o
Времето не е ли част от всичкото?
без време би ли имало какъвто и да е процес?
без време би ли имало пространство?
без време би ли имало материя?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия