Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Що е то време

<< < (38/55) > >>

lz1jer:
Пише се трепанация, цитирам "Хирургическа намеса с проникване в костна кухина"

Арахая:

--- Цитат на: технократ в Март 13, 2019, 05:04:32 pm ---И като няма материя каква мерност ще се мери , същата е само когато има материя за да има какво да се мери. Ти и Атос не разбирате че мерността не е качество на пространството а на измеримото което е материя със качество на протяжност и пространството е само качество проява на материята и без нея не съществува. Характеристиките на нещо не могат да съществуват самостоятелно отделно от нещото. Вие това не можете да разберете, и се впускате в безкрайни полемики без изход, понеже сте първоначално заблудени. Ми събудете се най накрая.

--- Край на цитат ---

Технократ, мисля, че знам от къде идва разминаването...
Кокошката или яйцето е първо? :)
В тези неща няма как да се мисли линейно... Мерността не е нещо, което можем да пипнем и да пийнем, тя е характеристики. И сега въпросът- характеристиките ли са преди изражението им като материя или материята е преди характеристиките й?
От човешка гледна точка може би един такъв въпрос е логичен и съвсем нормален за ума :), но иначе само затормозява разбирането...  Просто и двете си съществуват, това е! :)

технократ:

--- Цитат на: Арахая в Март 13, 2019, 06:17:53 pm ---Технократ, мисля, че знам от къде идва разминаването...
Кокошката или яйцето е първо? :)
В тези неща няма как да се мисли линейно... Мерността не е нещо, което можем да пипнем и да пийнем, тя е характеристики. И сега въпросът- характеристиките ли са преди изражението им като материя или материята е преди характеристиките й?
От човешка гледна точка може би един такъв въпрос е логичен и съвсем нормален за ума :), но иначе само затормозява разбирането...  Просто и двете си съществуват, това е! :)

--- Край на цитат ---

Материята също не може да се пипне и да се види, това което се пипа и се вижда като материя, не е самата материя а нейните форми и проявления във действителността. Мерността на материята като пространственната или пък времевата и мерност, да, те са само характеристики на материята но не са самата материя. Така че кое е първичното според теб, може ли да съществува характеристика на нещо без самото нещо да съществува. Чрез взаимодействието материята съществува, и чрез същото тя оказва въздействие на нашите сетива, за нейното присъствие, и детектиране.

EDM electronics:
Колеги,
много интересна тема.  ;)
Не ми е ясно обаче, направо нямам никаква представа, какво представлява времето и какво е това материя, как тя се ДЕТЕКТИРА? Да няма случайно детекторни диоди за материя?

Ако е възможно малко по-подробно /на молекулярно ниво/, че бахти интересното?  ;D

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Март 13, 2019, 08:43:36 pm ---......................може ли да съществува характеристика на нещо без самото нещо да съществува. .....

--- Край на цитат ---
Не бягай по тъча!
Ти отрече съществуването на самото пространство...? За какво по-нататък може да се говори с теб?
Значи и вакуумът е измислица, щом няма материя в него!
Веднага трябва да уведомим поне БАН за твоето откритие...

--- Цитат на: lz1jer в Март 13, 2019, 05:59:25 pm ---Пише се трепанация, цитирам "Хирургическа намеса с проникване в костна кухина"

--- Край на цитат ---
Прав си, приемам забележката...но четейки технократ, направо ми идва на ум друга дума - "утрепанация"(не знам какво означава, тепърва ще и придавам смисъл ;D ;D ;D), може би  нещо като..."утрепа коня", но по-мащабно...цялото хергеле... ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия