Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината

<< < (20/36) > >>

juliang:
И така като се заговорихме за липсата на отрицателни числа ... ето ви една дива хипотеза:

Представете си че "нормалното" състояние на .... на пространството, на материята е да се движи със скоростта на светлината. Време там не тече. Това което ние виждаме като материя и като време е всъщност "дефект", ненормално състояние на пространството и материята, процес на колизия, на конфликт, на разпад... Черните дупки всъщност са портали към "нормалното" състояние на Вселената. Телата и материята в покой всъщност са състояния на най-дълбоко пропадане извън нормалното състояние, т.е. на най-голям "минус" спрямо "нулевото" състояние/точка/положение/време.

Това би обяснило и съществуването на понятията като "вечен покой", "рай", "ад", "завинаги" ... Обаче пак не ви позволява да надвишите скоростта на светлината ... :)

технократ:

--- Цитат на: juliang в Декември 19, 2018, 11:34:32 am ---Защо реши така? Защото така си свикнал ...

Кинетичната енергия е равна на МАСАТА по скоростта на квадрат върху две. Ако масата е отрицателна с увеличение на скоростта кинетичната енергия ще става все по-малка (добре... по-голямо число, но със знак "минус" ако щеш).

Приемаш че тялото може да има отрицателна маса, но не можеш да преглътнеш че има отрицателна кинетична енергия ... някаква дискриминация виждам :)

--- Край на цитат ---

Не приемам че има отрицателна маса, само разсъждавам какво би станало ако такава има, не ме четеш както трябва, виж в по горният ми пост какво е мнението ми за отрицателните величини. Отрицателна кинетична енергия също няма, а и да има, в какво се изразява тази отрицателна кинетична енергия? Енергия взета със знак минус означава само изразходваната енергия за извършване на физическа работа, нищо друго не означава.

Аtos:
Юлиане, не знам защо не си в състояние да дискутираш, а неизменно превръщаш всичко в спор винаги?
Да вземем това, което ти казваш:
"Колкото по-голяма сила прилагаш към него, толкова повече то ще забавя движението си. Ще трябва да го дърпаш назад, за да го ускориш."
Това е така, всеки, който е учил физика го знае - ако прилагаш ускорение на тяло, движещо се със светлинна (или каквато и да е)скорост, тялото ще се ускорява към забавяне. Във формулата силата не е с указана посока, оттам ти идват неразбориите! Ако една сила се прилага с обратна посока, това съвсем не значи, че тази сила е отрицателна, примерно. Но ако (според теб) всяко движение е относително, какво пречи наистина да приемеш (ей така, за спорта), че телата се движат със светлинна скорост преди да почнеш да ги ръчкаш с разни сили? Сам даваш подобен пример в последния си пост!

--- Цитат на: juliang в Декември 19, 2018, 10:15:40 am --- изниква въпроса "гравитацията породена от тяло с отрицателна маса в каква посока ще бъде насочена"... :)

--- Край на цитат ---
Просто е - гравитацията не се поражда от телата, те само и се подчиняват!

--- Цитат на: технократ в Декември 19, 2018, 12:07:36 pm ---Не приемам че има отрицателна маса, само разсъждавам какво би станало ако такава има

--- Край на цитат ---
Ето това, което казва технократ не можеш да разбереш!
Разглеждаме вероятности, допускаме възможности...ти не допускаш нищо!
Целта ти е да обориш всеки който мисли! Пак те питам - защо го правиш? Не е толкова важно кой е прав и кой не в предположенията си, важното е да ги има!
Аз съм отричал Айнщайн, а ти си този който казва, че формулата му работела наполовина? Какво е това?
И вместо да помислиш, да предположиш що е туй отрицателна маса и възможно ли е да съществува, започваш да отричаш сляпо.

Спокойно, няма как и за какво да ме оборваш тук, защото аз не твърдя нищо, само изказвам предположения, а ти почти не смееш.
Последният ти пост вече прилича малко на мислене ;D

--- Цитат на: PyroVeso в Декември 19, 2018, 09:18:44 am ---Етерът има някаква постоянна плътност във вселената. В областите, в които той се концентрира по някаква причина (материя?) имаме положителна маса. В областите, в които той се разрежда или изчерпва - имаме отрицателна маса. Точно както се държат балони с криптон и с водород спрямо въздуха.
А там, където някой/нещо е успял/о да втечни или дори да замрази етера, там вече имаме огромна маса (тъмна материя), като не е задължително тя да е наблюдаема.

--- Край на цитат ---
Според мен е обратното - където има материя, значи етерът е разреден. Също смятам, че "замръзването" на етера е един вид забавяне(кристализиране) на енергия, така се образува материята! Много ( съвсем не глупави) "некласически" учени твърдят, че материята е забавена енергия!
Предположение:
Когато тази забавена енергия има наложена информация за подредбата си, тя се проявява като познатата ни материя. Когато няма такава информация, забавената енергия е просто тъмна материя. Дали може да се нарече отрицателна маса или не...не знам?
Тук вече опираме до недостатъчната изчерпателност на понятието маса! Ако една маса е отрицателна (хипотетично), това не означава, че е антиматерия или пък е видима, или, че би била с противоположни свойства на познатата ни маса - да е безинертна, например!
Да, би било логично да се търси качество, като "инертност с обратен знак", но това по никой начин не означава, че тази инертност я няма, посоката на действие на силата и нуждата от тази посока в представите ни, създава много главоблъсканици! Такава маса би се ускорявала без сила, дори би упражнила сила, по време на ускоряването си (ако има на кого).
Не е ли явна аналогията с мисълта? Какво е силата на мисълта?
Много е трудно за осмисляне, наистина!

juliang:
Това което не мога да приема е следния начин на съставяне на логически заключения (съвсем примерно):
"Аз смятам (или много ми се иска да е вярно), че скоростта на светлината не е ограничение и може да бъде премината. За тази цел ми е необходимо само само Айнщайн да не е прав и и да има етер (отново само примерно). Аз смятам че е така, следователно скоростта на светлината не е ограничение." И се почва едно заобикаляне на факти, търсене на логика във все още не съвсем познати ни процеси и явления...

технократ:
Предлагам един мислен експеримент, да предположим че имаме тяло с отрицателна маса, какво означава това, това означава че масата ще има свойствата на познатата ни маса, но ще се различава само в знаците на ускоренията, и в знаците на противодействието което оказва върху действащото и тяло с противоположна по знак маса. И какво би се получило когато тяло с положителна маса действа на тяло с отрицателна маса, тялото с отрицателна маса ще получи ускорение в обратна посока на действащата му сила, същевременно силата с която ще противодейства на тялото с положителна маса също ще е с обратен знак, тялото с положителна маса удивително ще започне да се ускорява вместо да се забавя, един вид ще използва като опорна точка тялото с отрицателна маса за да се ускорява. Класическият закон на Нютон за действието и противодействието ще бъде нарушен. Това при положение че се обръща и силата на противодействието при отрицателната маса. не е ясно дали обаче ще е точно така.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия