Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината
Аtos:
Радико, според мен такова нещо като "материална енергия" не съществува! Енергията не е материална
Това "дето витае около магнитите", ще си витае и в абсолютен вакуум :D
Понятието "етерони" е въведено, за да се назоват първичните енергийни вихри, те още не са материални, по-скоро са първият стадий от образуването на материя. Ако има наложена върху тях информация, която да ги структурира в някаква подредба, тогава се появява материята.
Юлиане, въпреки цялата относителност при "наблюдаване" на скорости и по-точно - време от "различни гледни точки", аз смятам, че Радико е прав за наличие на абсолютна отправна система, както и за абсолютна стойност на времето. Без въвеждане на подобни понятия не е възможно да има никаква установяемост на събития и изобщо протичането на каквито и да било процеси.
--- Цитат на: технократ в Декември 16, 2018, 10:25:03 am ---... времето нито може да се спре нито да се забързва до безкрайност. Самите процеси могат да бъдат спрени или забавени или забързани но самото време не, защото то е глобално, и регионален смисъл в него не може да бъде допускан. Няма две три или не знам си колко времена, това са заблуди на Айнщанизма, пространството е просто геометрия абстрактна и не може да се криви и съкращава, виж ако има нещо материално в пространството тогава да, но пак трябва за това материално пространство друго геометрично не материално в което да се вписва това физичното. Виждаш ли какви апотеози и безсмислици се получават когато приемем че Айнщайн бил прав.
--- Край на цитат ---
За времето...може и така да е!
За пространството - не съм сигурен...
технократ:
--- Цитат на: atos в Декември 16, 2018, 04:33:23 pm ---Радико, според мен такова нещо като "материална енергия" не съществува! Енергията не е материална
Това "дето витае около магнитите", ще си витае и в абсолютен вакуум :D
Понятието "етерони" е въведено, за да се назоват първичните енергийни вихри, те още не са материални, по-скоро са първият стадий от образуването на материя. Ако има наложена върху тях информация, която да ги структурира в някаква подредба, тогава се появява материята.
Юлиане, въпреки цялата относителност при "наблюдаване" на скорости и по-точно - време от "различни гледни точки", аз смятам, че Радико е прав за наличие на абсолютна отправна система, както и за абсолютна стойност на времето. Без въвеждане на подобни понятия не е възможно да има никаква установяемост на събития и изобщо протичането на каквито и да било процеси.
За времето...може и така да е!
За пространството - не съм сигурен...
--- Край на цитат ---
Атос, а как си представяш чиста енергия без матерен носител? нали дефиницията за енергия е възможността за извършване на работа върху материални обекти или промяна на околната среда. Ако няма материя тогава енергията губи смисъл, защото няма върху какво да се извършва работа а и не би съществувала околна среда.
Радико:
Технпкрат има едно такова странно нещо за което един низвергнат потребител използваше израза "базовата същност на вечността" някои от останалите потребители предпочитаме израза " абсолютна отправна система. Целия всемир се намира между теб и системата. Съвсем близо до ума е, все пак трябва да има нещо и зад нея. Разглеждането на света, физиката чрез тази хипотеза създава едно много изчистено прегледно и лесно логично обяснение на света.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Декември 16, 2018, 05:49:38 pm ---Технпкрат има едно такова странно нещо за което един низвергнат потребител използваше израза "базовата същност на вечността" някои от останалите потребители предпочитаме израза " абсолютна отправна система. Целия всемир се намира между теб и системата. Съвсем близо до ума е, все пак трябва да има нещо и зад нея. Разглеждането на света, физиката чрез тази хипотеза създава едно много изчистено прегледно и лесно логично обяснение на света.
--- Край на цитат ---
Много сложно и объркващо, какви са тези термини "базова същност на всемира" как може всемирът да се намира между мен и една абсолютна отправна система която въобще не е открита? :o изумяваш понякога с разни хипотези за които премълчаваш, а иначе си напълно тривиален :)
Радико:
Ами да кажем, че това нещо се намира зад всеки атом от всемира, но зад в посока различна от трите ти познати двойки посоки. Горе-долу ляво-дясно напред-назад.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия