Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината

<< < (23/36) > >>

технократ:

--- Цитат на: Радико в Декември 19, 2018, 07:50:42 pm ---Аре още веднъж, но малко по подробно:
Може да бъде измерена скорост по висока от светлинната и това вече се случи с неутриното. Отричането на факта с обосновка лоша връзка в кпнектор тип Rj45 е абсолютен фарс предназначен за ИДИОТИ и очевидно измислен от такива. Въпреки това държа да отбележа, че ние не сме и никога няма да сме в състояние да достигнем такава скорост защото сме различни от неутрино.

--- Край на цитат ---

То по времето на Жул Верн никой не му е вярвал че ще има подводници, ама вече е реалност. Щом в природата дадено явление го има, то може да бъде подчинено на човека. За сега са непостижими далеч по малките скоростти от тази на светлината, но в бъдеще нищо не се знае.

Радико:
Знае се аз го знам знам, че има съвсем прозаична причина за това. Непреодплима пречка, каквпто и да е материално тяло да задмине тази скорост.

PyroVeso:
@технократ

1. Това, че топката има отрицателна маса съвсем не означава, че има и отрицателен обем, така че не би следвало едната топка да премине през другата... Ако напълниш един балон с водород, ще изглежда, че той има отрицателна маса, но ако сблъскаш два балона какво става?

2. Предлагам да намесим и черната светлина - през деня запалваш лампата и става тъмно... :)

технократ:

--- Цитат на: Радико в Декември 19, 2018, 08:09:17 pm ---Знае се аз го знам знам, че има съвсем прозаична причина за това. Непреодплима пречка, каквпто и да е материално тяло да задмине тази скорост.

--- Край на цитат ---

И каква е тази непреодолима пречка за тялото да задмине светлината скорост? Щото Айнщайн казал че не може, значи не може, а как да не се вярва на авторитет. Царят Симеон Сакскобурготски нали каза "вервайте ми че ще оправя българия за 800 дена" и я оправи ;D

технократ:

--- Цитат на: PyroVeso в Декември 19, 2018, 08:10:20 pm ---@технократ

1. Това, че топката има отрицателна маса съвсем не означава, че има и отрицателен обем, така че не би следвало едната топка да премине през другата... Ако напълниш един балон с водород, ще изглежда, че той има отрицателна маса, но ако сблъскаш два балона какво става?

2. Предлагам да намесим и черната светлина - през деня запалваш лампата и става тъмно... :)

--- Край на цитат ---

Не става дума за отрицателен обем, нали за да премине топката с отрицателна маса през другата, трябва да преодолее междумолекулярните и междуатомни сили, нещо като да преминеш през стена, демек тази отрицателна маса е призрачна, преминава през обикновената мателия безпрепятственно. На всичкото отгоре се и ускорява противоположно на действащата и сила. Абе магии с тази отрицателна маса ;D Айде вече ми писна тази тема и по специално отрицателните маси, заминавам да сядам на положителна маса с доста ядение и пиение  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия