Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Измамите на Илън Мъск относно електромобилите и совалките

<< < (5/7) > >>

макс1962:
Попрочетох малко, че не ми се чете повече, километри....куриерски фирми.... да ви кажа, че работих преди 2 години в една такава. Ама се отказах, че е самоубийство. 1000 км на нощ, от понеделник до петък, да се разбира събота сутринта. Говорим за Испания. Стотици бусове "хвърчат' по цели нощи по всички магистрали. Най-многото, което знам е 1400км. За една нощ, не се майтапя.

juliang:

--- Цитат на: технократ в Ноември 30, 2018, 01:11:46 pm ---А това да не са малко пари че да ги даваш на всеки 3 години, или ти се мислиш за милионер.
...
Така си мислиш, батерията ще издъхне още на 3 година.Още по зле, втора ръка батерия означава че ще се срине още догодина ;D

--- Край на цитат ---
Защо говориш глупости, а не погледнеш в книжката на някой Нисан Лийф колко е гаранцията на батерията? Черно на бяло е написано "96 месеца или 100 000 мили". Това са 8 години или 160 000 км. Какви 3 години те гонят?

Отново искам дебело да подчертая - електромобила НЕ Е ЗА ИЗВЪНГРАДСКИ ПЪТУВАНИЯ. Просто не е създаден за това. Батерията му не стига. Той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРАДСКА КОЛА.

След това лирическо отклонение ми кажи колко хил. км на година изминава една такава кола? От кръстовището на околовръстното с пътя към Божурище до кръстовището на околовръстното с магистрала Тракия в посока Пловдив са точно 30.3 километра по самото околовръстно. През центъра са 27. Ако някой не е от София - това е най-големия диаметър на столицата, най-голямото разстояние. Отиване и връщане са 60 км. 300 работни дни са точно 18 000 км на година (ако има идиот, дето живее в Божурище а работи в Дружба 2 ... съчувствам му :) ).

Не ми обяснявай за километри, изминавани от разни коли извън града. Тази кола не е за тази работа. Ако я ползваш по този начин - ще я съсипеш (или поне ще й съкратиш гаранцията).

--- Цитат на: технократ в Ноември 30, 2018, 01:11:46 pm ---ДВГ не е вечен, но батериите за електромобилите ще ти излезят за 10 години колкото 2 ДВГ, че и повече, а ДВГ може да те изкара и един живот, зависи как го подържаш.

--- Край на цитат ---
Това беше преди 20-30 години. Вече няма такива коли. Можеш да разчиташ на максимум 250-300 000 км. И то ако наистина го гледаш, сипваш му само скъпо масло и го караш с читаво гориво и го ремонтираш с оригинални резервни части. А това струва скъпо... Питай една турбина за Мерцедес колко струва. Питай един носач за Ауди колко струва (щот шарнира е част от носача и за да смениш шарнир, се сменя целия носач). Питай комплект амортесьори за 63 АМГ колко струват (ако не знаеш - над 9700 лева е комплекта, и няма съпътстващо производство). Един пиклив датчик за положението на волана за мизерния ми опел от преди 10 години струва 1 800 лева... Ти изобщо в кой свят живееш? Ако искаш да ти е ефтинко - един роднина има един трабант комби в един гараж в Ловеч... мое да измислим нещо. ще ти е почти без пари да го караш.
Но тук разискваме съвременни коли.

П.С. Ако ти гръмне ел. блок за управлението на двигателите и батерията на един такъв нисан... какво правиш? Че то е само с 5 години гаранция, а вероятно струва повече от батерията.

coke2k:
Трабанта продава ли се? Ако да.... за колко?

juliang:
Ако някой го интересува: https://www.youtube.com/watch?v=SP82kvk70Vg
Тесла на 300 00 мили (грубо 1/2 млн км) и твърдят, че батерията е все още с поне 90% капацитет...

https://www.youtube.com/watch?v=A8rctyTjJ2o&t=380s
Тесла на 250 000 мили (400 000 км) с 93% запазен капацитет на батерията.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: dmitarp в Ноември 30, 2018, 10:10:57 am ---Направи си сам сметката, една електрическа кола е фактически вечна ако не е блъснеш, без повреда и подръжка може да измине 1 000 000 км, е ако това нещо няма бъдеще, кое има?

--- Край на цитат ---

dmitarp, според мен, правилния израз трябва да бъде: "ако превръщането на ел. енергия в механична, за задвижване на двигателната част на автомобила, от гледна точка на ефективността на трансформиране на енергията, няма бъдеще, кое ще има?", с такова изказване съм напълно съгласен, и в този му смисъл, вие директно се съгласявате и с Тесла, които е направил това изказване преди 120 години.

Самия електрически автомобил, с идеята за огромни бартери в него, нямат бъдеще, понеже просто измествате една неефективност, неефективност превръщате на енергията на карболовите горива в ДВГ, към задвижване на ходовата част, и я прехвърляте към, трансформирането на топлинна енергия в електрическа, и последващо предаване през далекопроводите, и последващи трансформации, докато достигне до крайната си цел, батерията на автомобила. Имате достатъчно интелигентност, и ако вземете да превъртите числата не мисля че ще имате различно мнение.
Бъдещето е другаде, разбира се ако приемем че индустрията има изобщо някакво виждане за бъдеще, а не само да се гонят, "лесни пари", и по-точно в оптимизирана система за генериране на ел. енергия в самия автомобил от топлинната енергия на фосилните горива, и използване на тази енергия за задвижване на ходовата част на автомобила.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия