Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Измамите на Илън Мъск относно електромобилите и совалките

<< < (4/7) > >>

технократ:

--- Цитат на: fantom4e в Ноември 30, 2018, 12:11:35 pm ---Нямаш си и представа от технологията на батериите, и съответно пишеш глупости, една вярна дума нямаш!

--- Край на цитат ---

Ти нямаш представа, и я караш само на декларации ;D

krasias:
технократ, много голям разбирач се извъди, тука имаше един дет питаше дали може да се връзват заедно литиеви и оловни акумулатори дали не беше ти.

juliang:

--- Цитат на: технократ в Ноември 30, 2018, 12:05:46 pm ---Първо сметките не ти са верни, не са 3 хиляди долара а 7 хиляди, изчисли го по сегашният курс на долара и ще ти излезе малко под 14 хилядарки за някакви си 160 000 километра,–което хич не е много, като се вземе в предвид че в големите градове годишно се навъртат много повече километри, и ако изобщо е вярно, и не е само реклама за зарибяване на балъци.

--- Край на цитат ---
Ако искаш чисто нова батерия, без да връщаш старата - цената е 6 200 долара за най-мощната. И това са точно 10650 лева по днешен курс, а не 14 000. Можеш да попиташ също така колко струва един чисто нов двигател с вътрешно горене от представителството на Нисан - просто така, за сравнение. Или смяташ че ДВГ е вечен?
За една година 160 000 км не знам кой навърта, но не и МПС в града. Вероятно бусовете за междуградски превози на някои куриерски фирми или автобусите София - Бургас... там вероятно има толкова км за година. Аз карам много, и въпреки това рядко надхвърлям 15 000 км/година. Това значи че една батерия ще ми стигне за целия живот на автомобила. Ако реша да карам Нисан Лийф на 15-20 години вече е друг въпрос, но вероятно ще взема предвид цената на нова батерия ако реша да си купувам такава кола втора ръка на 10+ години, а и продавача ще е наясно че едва ли ще може да иска смислена сума за кола с батерия в края на живота си. Но ако купувам кола на 10+ години, вероятно ще се ориентирам и към батерия втора ръка...

технократ:

--- Цитат на: juliang в Ноември 30, 2018, 12:54:17 pm ---Ако искаш чисто нова батерия, без да връщаш старата - цената е 6 200 долара за най-мощната. И това са точно 10650 лева по днешен курс, а не 14 000. Можеш да попиташ също така колко струва един чисто нов двигател с вътрешно горене от представителството на Нисан - просто така, за сравнение. Или смяташ че ДВГ е вечен?
За една година 160 000 км не знам кой навърта, но не и МПС в града. Вероятно бусовете за междуградски превози на някои куриерски фирми или автобусите София - Бургас... там вероятно има толкова км за година. Аз карам много, и въпреки това рядко надхвърлям 15 000 км/година. Това значи че една батерия ще ми стигне за целия живот на автомобила. Ако реша да карам Нисан Лийф на 15-20 години вече е друг въпрос, но вероятно ще взема предвид цената на нова батерия ако реша да си купувам такава кола втора ръка на 10+ години, а и продавача ще е наясно че едва ли ще може да иска смислена сума за кола с батерия в края на живота си. Но ако купувам кола на 10+ години, вероятно ще се ориентирам и към батерия втора ръка...

--- Край на цитат ---

--- Цитат --- И това са точно 10650 лева по днешен курс, а не 14 000.
--- Край на цитат ---
А това да не са малко пари че да ги даваш на всеки 3 години, или ти се мислиш за милионер.

--- Цитат ---За една година 160 000 км не знам кой навърта, но не и МПС в града.
--- Край на цитат ---
Значи има хора които всеки ден пътуват от единият край на София до другият край, за да ходят на работа, пресметни ги за една година колко километри навъртат, да не говорим и за допълнителните дето ги навъртат през уикенда като ходят и до провинцията.

--- Цитат --- Можеш да попиташ също така колко струва един чисто нов двигател с вътрешно горене от представителството на Нисан - просто така, за сравнение. Или смяташ че ДВГ е вечен?
--- Край на цитат ---
ДВГ не е вечен, но батериите за електромобилите ще ти излезят за 10 години колкото 2 ДВГ, че и повече, а ДВГ може да те изкара и един живот, зависи как го подържаш.

--- Цитат --- Аз карам много, и въпреки това рядко надхвърлям 15 000 км/година.
--- Край на цитат ---
Значи не караш много, а си мислиш че караш много.

--- Цитат ---Това значи че една батерия ще ми стигне за целия живот на автомобила.
--- Край на цитат ---
Така си мислиш, батерията ще издъхне още на 3 година.

--- Цитат ---Но ако купувам кола на 10+ години, вероятно ще се ориентирам и към батерия втора ръка...
--- Край на цитат ---
Още по зле, втора ръка батерия означава че ще се срине още догодина ;D

--- Цитат на: krasias в Ноември 30, 2018, 12:51:53 pm ---технократ, много голям разбирач се извъди, тука имаше един дет питаше дали може да се връзват заедно литиеви и оловни акумулатори дали не беше ти.

--- Край на цитат ---

Информацията за прехвалените литии батерии не я измислям аз, така че си спести квалификациите за това кой разбирал и кой не.

krasias:
технократ, трябва поне малко съзнание да има у теб да се усетиш къде си тръгнал да обясняваш на технически много по грамотни от теб. Да в някоя друга сфера може и да знаеш повече но тука не.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия