Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

ГРАФЕН

<< < (10/14) > >>

Радико:
В първия случай не мога да си обясня каква е ролята на алуминия. Плътният окисен слой който има отгоре би трябвало да му попречи да реагира. Променя ли се след края на процеса.

hyparh:

--- Цитат на: Радико в Декември 29, 2018, 09:57:10 am ---В първия случай не мога да си обясня каква е ролята на алуминия.

--- Край на цитат ---

И аз :D Просто следвах инструкциите и май имаше някакво обяснение, но вече съм забравил.

О, алуминиевото фолио реагира и то доста бързо. Веднага започва да пуши, да се разяжда и накрая изчезва.

Радико:
Значи благодаря за споделената технология мисля, че ще ми бъде от полза. Считам, че имам да черпя.

hyparh:
Няма защо, и аз благодаря за мнението относно покритията.
Всъщност... сега се сещам, че каустика може да помогне за предложеното от теб разделяне на фолиото от графеновия слой. Само не знам как процеса ще повлияе на самия графен.
Относно вида на содата каустик, аз работя с течния вариант. От тази на люспи нещо не останах доволен.

Радико:
Мисля, че ще е по сигурно с железен трихлорид. Смес от азотна киселина и кислородна вода също добре разяжда медта но дали няма да е агресивна и към графена. Мисля, че наи сигурно е метода
"Прпба - грешка"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия