Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

ГРАФЕН

<< < (11/14) > >>

MTM:
Радико с Амоняк, няма ли да стане?

Радико:
Не знам никога не съм пробвал. По принцип амоняка ми е много противно съединение, сещаш се защо бих ползвал амоняк само при липса на друга перспектива. Голяма смрад е.

Аtos:
Най-добре изчакайте и Весо да хвърли малко светлина, че...където се намеси амонякът, и взривовете са наблизо :D

MTM:
Аз с Амоняк си правя изкуствена патина и става много добре.
 Вярно че мирише, но на проветриво място не е проблем.

Bat_Vanko:
Радико, не мога да не се съглася с juliang за технологичните трудности пред начинанието ти. Например:
- Как ще различиш графена от графита без помощта на електронен микроскоп? Каква част от листа е графен? По магнитните свойства ли - това е само един атомен слой дебелина. По електропроводимост - сигурен ли си че сондата няма да разкъса този слой или че няма да попадне на графитово образувание.
- Каква е якостта на този лист с дебелина един атом, дали ще може да издържи тежестта на случайно попаднала капка от ецващият разтвор? Или няма да се разкъса от въздушният полъх при пренасянето?
- Металните листове с дебелина по малка от микрон са прозрачни, а този лист от графен е над 1000 пъти по тънък и предполагам ще бъде напълно прозрачен. Как смяташ че ще можеш да боравиш с него и дали ще можеш да видиш ако има някакви разкъсвания по него?
Това са все проблеми които не могат да се решат в любителски условия!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия