Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
ГРАФЕН
Радико:
Абе да ти кажа на мен лично целия този шум около графеновия оксид ми прилича много на издирваният едно време от полицията "откраднат" червен живак. Диамантен оксид дали има. Са не съм толкова компетентен по въпроса, но бих те посъветвал да имаш едно на ум.
tobo1:
hyparh, многократно споменаваният тук Робърт Мъри-Смит показва във видео канала си няколко начина за направа на графен в домашни условия. Сега нямам директен линк, но мога да намеря ако искаш, или просто сам търси измежду тези тук:
https://www.youtube.com/user/RobertMurraySmith/videos
Радико:
Да много е лесно да се извлече от пиролизен въглен. Начукваш го в хаванче, добавяш вода и веро и яко въртене в пасатора. И накрая отделянето е малко по деликатен процес.
alan:
This is neither graphene nor graphene oxide. This is simply the process of making expandable graphite that can later be turned eeasily into graphene layers.
hyparh, хай-тек бъркалката е с четири неодимови магнитчета :), с регулиране оборотите на комп. вентилатор на който са залепени водещите магнити, може да се регулира степента на "торнадото" във чашата, а когато те са малко по-високи, започва да прониква и въздух на дъното.
Един вид обогатяване ;)
hyparh:
--- Цитат на: tobo1 в Декември 27, 2018, 07:57:23 pm ---hyparh, многократно споменаваният тук Робърт Мъри-Смит показва във видео канала си няколко начина за направа на графен в домашни условия. Сега нямам директен линк, но мога да намеря ако искаш, или просто сам търси измежду тези тук:
https://www.youtube.com/user/RobertMurraySmith/videos
--- Край на цитат ---
Мерси за линка, действително има полезни видеа. Всъщност, някой от тук изпробвал ли е процеса на практика да види какво излиза накрая?
Радико, а защо точно пиролизен, не може ли да се използва просто чист графит на прах като този? - https://www.art.store.bg/p84911/grafit-na-prah-burkanche-ot-150-g.html
--- Цитат на: alan в Декември 28, 2018, 08:25:52 am ---This is neither graphene nor graphene oxide. This is simply the process of making expandable graphite that can later be turned eeasily into graphene layers.
hyparh, хай-тек бъркалката е с четири неодимови магнитчета :), с регулиране оборотите на комп. вентилатор на който са залепени водещите магнити, може да се регулира степента на "торнадото" във чашата, а когато те са малко по-високи, започва да прониква и въздух на дъното.
Един вид обогатяване ;)
--- Край на цитат ---
Благодаря за инфото. Значи не е толкова хай-тек, аз мислех, че има замесена сложна електроника :) При получаване на утайки от различни съединения чрез процеса на електролиза, използвам въздушна помпичка за обогатяване с кислород. В зависимост дали е включена или не, се получава голяма разлика в крайния продукт като консистенция и цвят. Зависи и от подаваното напрежение и ток (с по-малко ток процесът е по-бавен, но по-качествен), както и количеството на електролита. Въобще всяка променлива оказва влиянието си. Тези експерименти ги правих преди време за получаване на т.нар. от Кеше ганс. Моля PyroVeso да не се сърди :D Знам, че това са карбонатни утайки получени при електролиза с участието на въглерод, просто Кеше е решил да ги нарича "ганс" (GaNS - Gas in Nano Solid state) и явно се опитва да ги внедрява в разни технологии, които не е ясно доколко са работещи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия