Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Трансформиране на ел. енергия от ниско-температурни топлинни източници

<< < (8/18) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Ноември 25, 2024, 07:44:01 pm ---Да, не мога да го осъзная. Вместо да запретнеш ръкави и да изкарваш пари с които да си покриваш сметките, ти си губиш времето с идеи как да махнеш тия разходи. Честно, 100 лева на месец ли ти е проблема? Или смяташ че ако стане някакъв такъв катаклизъм че електроподаването спре за дни или седмици, това че няма ток ще ти е най-големия проблем?

--- Край на цитат ---
Проблема е в ефективното използване на природните енергиини ресурси, а не прахосването им, в разсеена топлина, и не за махане на определени разходи (за това в следващия параграф). За това става въпрос. А от гледна точка на сметката ми за електричество, за следващите 100-тина години не мисля че ще имам проблем ( не че ще живея толкова ). Това което не ми харесва в сметката обаче е че, 30% е за услугата и 70% са данъци и такси върху нея.

И отново не схващате нещата, точно и затова казах че тези колеги имат добра насоченост към определн пазар, който вие изобщо не можете да си представите че съществува, особенно в САЩ. Но да ви кажа, понеже имам такива приятели и колеги, на които електроразпределителните компании им цитират смекти като $30000 - $50000 само за да ги вържат към разпределителната мрежа. Та за таквива хора ( а такива ги има доста в САЩ ) една такава система им донася доста свобода и спестявания, понеже по един или друг начин, 100% от тях се отопляват на дърва и разсеена топлина имат много.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 25, 2024, 11:41:33 pm ---Проблема е в ефективното използване на природните енергиини ресурси, а не прахосването им, в разсеена топлина, и не за махане на определени разходи (за това в следващия параграф). За това става въпрос.

--- Край на цитат ---
Но въпреки това продължаваш да се заглеждаш към изкопаемите горива. Като чуеш "соларни панели" или "вятърни централи" и се изприщваш. А това е най-чистата и безплатна енергия която може да ти предложи природата.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Ноември 26, 2024, 05:31:35 am ---Но въпреки това продължаваш да се заглеждаш към изкопаемите горива. Като чуеш "соларни панели" или "вятърни централи" и се изприщваш. А това е най-чистата и безплатна енергия която може да ти предложи природата.

--- Край на цитат ---
Технически най-чистата и безплатна енергия която предлага природата е ядрената  :) та тя дава енергията и за вашата "безплатна" енергия от фотоволтаици и както и енергията за движение на въздушните маси. В крайна сметка не забравяйте какво е Слънцето, понеже (предполагам е) явно Господ не го е направил от фотоволтаици  ;D ;D ;D

Не се заглеждм по нищо само по себе си, (абсолюно) единственото което гледам е енергиината концентрация/капацитет на горивата, а в това отношение, за голямо съжаление, това кеото вие си мислите че е "безплатно" става доста скъпичко. Но не ме слушайте мен, погледнете какво става на пазара, където с въвеждането на тези "безплатни" (както казвате) източници на електроенергия цените хвърчат нагоре  ;D ;D ;D Има една много хубава (червеновратна-redneck) поговорока която точно предава идеята на това което виждаме "Beating will continue, till the moral improves"  ;D ;D ;D (надявам се да я разберете) Преведено, в контекста (така да се каже), "цените ще се повишават, докато тези които вземат решенията осъзнаят какви глупости правят".

--- Цитат на: juliang в Ноември 25, 2024, 07:44:01 pm ---Ако знаеш само що клипчета мога да ти дам като препратки... но това ще промени товята гледна точка точно колкото моята.

--- Край на цитат ---
За разлика от вас, аз не робувам на това кето съм научил/разбрал/осъзнал, винаги съм готов, да анализирам ново или много старо ( от преди 100-150 години) но добре забравено, познание и да преосмисля виждането си. Който не прави това е тип, догматик, а това е най-лошото за един аналитично и свободно мислещ индивид. Така че провбвайте, дайте някакви препратки и така най-малкото, ако не друго, може да науча нещо ново.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 26, 2024, 01:03:40 pm ---Технически най-чистата и безплатна енергия която предлага природата е ядрената  :)

--- Край на цитат ---
Термоядрения синтез, ако трябва да бъдем по-точни. Обаче нещо не виждам някакъв особен напредък в тази област. А и ти не виждам да се цупиш защо не е достаъчно финансирана за да имаме пробив в следващите 2-3-5 години.

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 26, 2024, 01:03:40 pm ---... понеже (предполагам е) явно Господ не го е направил от фотоволтаици  ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---
Не виждам животински и растителни форми, които да позлват ядрената енергия директно под каквато и да било форма. Огромната част от флората ползва светлината, а немалка част от фауната - и топлината от Слънцето. Това, което правим и ние с фотоволтаиците и соларните панели.

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 26, 2024, 01:03:40 pm ---За разлика от вас, аз не робувам на това кето съм научил/разбрал/осъзнал, винаги съм готов, да анализирам ново или много старо ( от преди 100-150 години) но добре забравено, познание и да преосмисля виждането си. Който не прави това е тип, догматик, а това е най-лошото за един аналитично и свободно мислещ индивид. Така че провбвайте, дайте някакви препратки и така най-малкото, ако не друго, може да науча нещо ново.

--- Край на цитат ---
https://www.youtube.com/v/y3koAKGuHoY

И малко за проблемите и особеностите на Тесла Турбината, разказано като за чайници: https://youtu.be/AfCyzIbpLN4?t=356

h2motor:
juliang, в природата има фотоволтаици направо със съхранение на енергия. Хората първоначално са ползвали само тях и после откриват други неща че има и какво могат да направят с тях. А с дърва и транспортни средста могат да се движат. Дори най съвременното е да правят от тях газ, да го компресират в бутилка, то това е опасно в сравнение с газовите генератори. Може би само деградираме.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия