Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Трансформиране на ел. енергия от ниско-температурни топлинни източници
Номак:
Пикси,ако не се лъжа в патента на Тесла за задоволяване на човечеството с електроенергия,не става въпрос за подгряване на флуида!което не пречи да се създава топлинен потенциал -вземете на пример един прост фреонов хладилник!
Юли,точно в климатичните с-ми ,вкл. термопомпи те се постига много добра ефективност ...
Тея пичове отначало бяха почнали добре ,ама вижте ги ся на къде забиха...
Единствено ми харес вида на ТТ,изглежда впечатляващо ..
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 21, 2024, 12:34:12 pm ---Дайте да видим къде е компресора че нещо изобщо ми убягна този ви коментар.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 08, 2018, 08:32:36 pm ---... Входа на компресора е вързан за цистерната ( ако може така да се каже ), в която има вода от около 40 градуса. Цистерната е пълна с вода, като са оставени само 12 см въздух ( от най-горната и част до нивото на водата).Изхода на компресора е вързан към турбината на тесла (ТТ), а изхода на ТТ е вързан към цистерната.
--- Край на цитат ---
А относно последния клип - идея си нямам какво трябва да видим. Имат нагревател около единия балон, водата (или каквото е там) е нагрята до почти 90 градуса. Другия балон е студен, но не е ясно какво е наляганетро или вакуума вътре.
И тия момци веднъж харчат ток за развъртане на турбината, втори път харчат ток за подгряване на балона.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 21, 2024, 12:34:12 pm ---... juliang, личи си че не сте живели в къща за да си мислите че ще я "греете", с вашето разбиране за термопомпа, без да консумирате електричество ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Термопомпата е просто един по-голям климатик, който работи не само с въздух от двете страни. Не съм казал че не харчи електричество. Въпроса е откъде ще "краде" топлината (ако говорим за отопление). В повечето случаи е въздух точно както климатиците, но има машини които разчитат на вода от язовир, река или сондаж. Също така за разлика от климатика не е задължително да топлят само въздуха в едно помещение - могат да греят вода за отопление или БГВ.
h2motor:
Идеята не е чак толкова без бъдеще и обречена, термопомпите си произвеждат в пъти повече топлинна енергия отколкото тока, който консумира компресора. Ако има как тази ниска температура от примерно 60 градуса да се превърне в ток, за целта е необходимо устройство което да превърне само 25% от нея в ток и с него ще се захрани компресора. Отаналите 75%, които устройството няма да успее да превърне в ток ще си останат топлина която ще топли стаята - помещението.
juliang:
--- Цитат на: h2motor в Ноември 21, 2024, 08:41:51 pm ---...Ако има как тази ниска температура от примерно 60 градуса да се превърне в ток, за целта е необходимо устройство което да превърне само 25% от нея в ток и с него ще се захрани компресора. Отаналите 75%, които устройството няма да успее да превърне в ток ще си останат топлина която ще топли стаята - помещението.
--- Край на цитат ---
Това ми напомни един мой спор с некви търгаши у фейса, де продават омекотители за вода. Рекламата беше "този омекотител ще предпази бойлера ви от котлен камък и ще намали сметките ви за ток". И седнах аз да мисля... Начи ти вкарваш 2 киловата ел. енергия в бойлера с единствената цел да стоплиш водата. Ако водата получава само 1 киловат от тая енергия щото на нагревателя се е образувал котлен камък, къде отива другия 1 киловат? :)
Термопомпата не генерира топлинна енергия сама от себе си. Термопомпата е устройство което ПРЕМЕСТВА топлинна енергия от едно място на друго, точно като асансьора мести един тон тухли от ниско място на по-високо. И двете харчат ел. енергия за да направят това, което топлото или тухлите не искат да направят по собствена воля, т.е. по физичните закони.
И ти сега ми казваш, че вероятно има начин да произведем една ел. енергия която да захрани асансьора от това, че той вози тухли нагоре... Или че като закара тухлите на 5-я етаж, ние можем да хвърлим 250 кила (25% от тях) обратно надолу и да изкараме енергията, която е изхарчил асансьора за да вдигне единия тон... и ще си останем и със 750 кила тухли на 5-я етаж като бонус... :)
Номак:
Фреоновия хладилник само-създава ли си топлинен потенциал? :P
Ами Тея келеши що се занимават с глупости да топлят единия съд,да не би да са по умни от Тесла ....Ами да сложат тръбите на хладилника и да си свиркат ...
Преди време един ютубър качи клип на подобен ефективен двигател за който говоря ,и какво се случи ли?клипа беше изтрит,кой му е наредил да го изтрие и защо оставям на вас да прецените ...
Искам да обърнете внимание на Джаул -Томсоновия ефект и топлинния потенциал -бонус ли е или да?!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия