Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Начини за акумулиране на енергия.
bugman:
Идеята ми е да вкарваме определено количество HHO в тръба на която има някакви, еднопосочни клапани, които са така монтираи и разределени, че след като напълним тръбата, гърмим и от налягането се отваря клапан - вход към бутилката за съхранение. Тази процедура може да се повтаря до достигането на опредеено налягане или до колкото съумее да направи самата система...
montanar:
bugman запознай се с принципите на горене на водорода - така няма да постигнеш налягане - при изгаряне на водород получаваш гореща пара която кондензира и си свива обема.
montanar:
Днес след малък мозъчен щурм с dimitarp и с негова помощ в тиквата ми зелена изапочна да зрей една идея.
Сложничка но пък напълно се вписва в концепцията ми.
Не е минала през сметалото щото все още не точно структурирана и изяснена но ще я нахвърлям и тук да мине рецензия от колеги чието мнение ценя.
Та ..... идеята е да се изгради система която на базата на получена ел. енергия от слънцето директно да се произвежда въглеводородно гориво без добавяне на каквито и да е суровини а системата сама да си ги добива от атмосферата.
Знам шантаво звучи но болен мозък това може да роди.
Разложен принципа е следния.
Имаме атмосфера в която има всичко необходимо за получаване на гориво.
имаме водни пари
имаме въглероден диоксид
Друго освен енергия да задвижим процеса не ни трябва.
Тоест провеждаме криосепарация на въздуха при -80 градуса целзии от която получаваме вода и въглероден оксид (вероятно и други неща но още не знам кави)
След това загряваме леко до и изпаряваме само въглеродния оксид и го прибираме на сигурно под възглавницата
После прибираме водата - тя ще ни трябва.
До тук имаме въглероден оксид и вода.
Сега разлагаме водата и и взимаме само водорода.
След това чрез Фишер-Тропш процеса си правим от водорода и въглеродния оксид каквото там гориво искаме.
Цялата тая дъндания има камара неизвестни но дори само 20% КПД да има на изхода ще имаме гориво което ще може да се съхранява и ползва в необходимия момент.
Аtos:
Монти, за тия -80 градуса колко енергия ще трябва?
И колко хиляди кубика въздух ще трябва да прекараш?
Ще вземеш да източиш атмосферата бе, калпазанин такъв ;D
GreenHulk:
Аз и на горенето на вода за гориво не съм фен, после какво - от пясък вода ли ще правят потомците?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия