Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Начини за акумулиране на енергия.
fantom4e:
водорода е с ниско КПД, на цяла система я изкарате 40-60% в най-добрия случай.
проточни батерии, особено ако са по-големи (50-100кв) цената на киловат пада до около 10тина долара.
или нормални батерии, кеф литиеви, кеф оловни, КПД високо над 98%, цикли от 2к че до 10К в зависимост от материали и т.н.
bugman:
Привет ;), поздравления за начинанието и идеите - ето една и от мен:
Компесиран въздух, получен от "взривяване" на малки порции HHO - получен чрез електролиза... КПД на системата не ни интересува толкова, щото тока ни е фри... Имаме компактна, подлежаща на лесна автоматизация, леко шумна, обаче - евтина система от която лесно ще черпим, складираната енергия... ;)
MTM:
bugman щом тока ти е фрии.. За какво ти е усложняване на системата. Ползвай си направо фрии.. ; :)
Поздрави!
bugman:
Фри е га пиче, га ни пиче - не ми е фри..., или не съм разбрал задачата, нещо? ???
Сериозно - това е интересно, някой с готова клетка, лесно може да тества колко бара ще може да се напомпат...
montanar:
fantom4e твърдението ти за КПД при горене на водорода е напълно невярно.
bugman идеята е интересна обаче малко обясни какво точно имаш предвид - как точно предлагаш да се ползва енергията от изгаряне на водорода?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия